Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Stiri
Reglementarea regimului de introducere si exploatare a echipamentelor de agrement

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a elaborat recent un proiect de hotarare ce vizeaza regimul de introducere pe piata si de exploatare a echipamentelor de agrement.

Noul proiect de act normativ vine in contextul in care, in prezent, exista anumite neconcordante intre principiul liberei circulatii a marfurilor pe Piata Unica prevazut de tratatul Comunitatilor Europene si prevederile Hotararii Guvernului nr. 1102/2002 privind regimul de introducere pe piata si de exploatare a echipamentelor de agrement.

Neconcordantele vizeaza in principal procesul de certificare a echipamentelor de agrement de catre organismul desemnat de certificare din Romania, in prezent fiind acceptata introducerea pe piata si punerea in functiune a echipamentelor care detin certificat eliberat de acest organism si nefiind recunoscute certificatele emise de catre organisme de certificare din alte state membre ale Uniunii Europene.

Vezi mai mult...
 
Administratia publica inregistreaza cea mai mare cerere de forta de munca
Cea mai mare mare cerere de forta de munca in al doilea trimestru al acestui an s-a inregistrat in administratia publica, cu 6,13% posturi vacante, urmata de activitatile din domeniul sanatatii si asistentei sociale, cu un procent de 5,97%.

La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de munca vacante, s-au regasit activitatile de energie electrica, termica, gaze si apa (0,40%) si din industria extractiva (0,26%).

Conform unui raport al Institutului National de Statistica ( INS), in al doilea trimestru al acestui an, rata locurilor de munca vacante a fost de 2,02% , in scadere cu 0,12 procente fata de trimestrul precedent si cu 0,09% fata de aceiasi perioada a anului trecut.
Vezi mai mult...
 
Conturile Ministerului Comertului ar putea fi poprite din cauza unei datorii neachitate

Conturile Ministerului pentru Comert, Turism, Intreprinderi Mici si Mijlocii si Profesiuni Liberale (MCTIMMPL) ar putea fi poprite pentru recuperarea unei datorii in valoare de 45.000 de lei, conform unei hotarari definitie si executorii obtinute in instanta de Agentia de turism Blue Line, informeaza Mediafax.

"Am dat in judecata Ministerul pentru Comert, Turism, IMM si Profesiuni Liberale, care refuza sa ne plateasca o datorie de 45.000 de lei. In luna aprilie a acestui an am castigat procesul cu ei, la Judecatoria Sectorului 1, iar in mai au facut recurs. La recurs, pe care l-am castigat, nu s-a prezentat nimeni din partea ministerului", a declarat agentiei MEDIAFAX Iulian Andrei, proprietarul agentiei de turism Blue Line din Bucuresti, citat de Mediafax.

Hotararea definitiva si executorie impotriva MCTIMMPL a fost pronuntata in luna mai, de catre Judecatoria Sectorului 1. Aceeasi hotarare a fost pronuntata si in procesul intentat de agentia de turism Paralela 45. MCTIMMPL trebuie sa plateasca o datorie de 45.066 de lei, suma careia i se adauga si cheltuielile de judecata in valoare de 2.148 de lei.

Vezi mai mult...
 
Secretul profesional: o obligatie absoluta?

Comisia de Drept Penal a Uniunii Internationale a Avocatilor (UIA) organizeaza in perioada 26-27 septembrie, la Nisa, un seminar cu tema Secretul profesional, o obligatie absoluta?.

Potrivit comisiei, acest aspect penal, prevazut de unele legi ce considera secretul profesional un lucru absolut, excluzand orice fel de exceptii privitoare la faptul ca secretul poate sa fie dezvaluit de client sub presiune, ilustreaza faptul ca in unele tari secretul profesional nu este nici prerogativ al profesiei, nici proprietatea clientului, ci mai degraba o chestiune de interes public pe care statul si-o aroga si o impune.

Astfel, tinand seama de universalitatea problemelor, comisia a selectionat pentru data de 26 septembrie, cinci teme ce vor constitui subiecte de dezbatere in cadrul unei Mese Rotunde.

 

Vezi mai mult...
 
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu aproape 10%, in luna iunie

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut, in luna iunie, a acestui an cu 9,7% fata de luna precedenta, conform unui raport al Institutului National de Statistica (INS).

Raportul INS releva si faptul ca, in primul semestru al anului, s-a inregistrat o crestere de 16% a volumului cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, comparativ cu aceiasi perioada a anului trecut.

O crestere a  volumului cifrei de afaceri  de 23% s-a inregistrat si in ce priveste serviciile de piata pentru populatie.

Iunie 2008 comparativ cu iunie 2007

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul in luna iunie 2008, comparativ cu luna iunie 2007 a crescut cu peste 19 procente, cresterea fiind reprezentata de vanzarea de produse nealimentare cat si de produse alimentare, bauturi si tutun.

De asemenea, in iunie 2008, cifra de afaceri din activitatea de servicii de piata pentru populatie a fost cu mai mult de  % mai mare fata de luna iunie a anului trecut.

 
Amenzi de peste 630.000 de lei date de ANPC, pe litoral
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat aproximativ 260 de operatori economici care isi desfasoara activitatea pe litoral in perioada iulie-august, totalul amenzilor contraventionale ajungand la aproximativ 630.000 de lei.

La cererea presedintelui ANPC, Dan Vlaicu, echipele de control au acordat prioritate cercetarii reclamatiilor si sesizarilor formulate de turisti.

„Problemele semnalate de turisti vor fi analizate in primul rând, astfel incât nemultumirile acestora sa fie inlaturate, iar concediul pe care l-au platit sa se desfasoare fara alte incidente”, a declarat acesta.
Vezi mai mult...
 
Persoanele fizice si fizice autorizate isi vor putea plati impozitul cu cardul, de la 1 octombrie

Persoanele fizice vor putea achita, incepand cu 1 octombrie, impozitele pe veniturile obtinute din activitati comerciale, agricole, profesii liberale, transferul de proprietati imobiliare sau salarii direct pe Internet, prin intermediul cardurilor bancare, potrivit unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Sistemul ii vizeaza pe cei care desfasoara activitati liberale si persoanele fizice autorizate. Astfel, impozitul va putea fi platit prin card de catre cei care au obtinut venituri din activitati comerciale, profesii libere (medici, avocati, consultanti etc.), drepturi de proprietate intelectuala, inchirieri, tranzactii cu actiuni, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, activitati agricole sau din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal.

Prin card se vor putea plati:
-impozitul pe venit
-platile anticipate la impozitul pe venit
-regularizarile aferente impozitului pe venit

Vezi mai mult...
 
Noi modificari ale Contractului-cadru din sistemul asigurarilor sociale de sanatate
Guvernul a modificat, in sedinta de sapatamana trecuta contractul-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2008

A fost introdusa o noua prevedere in asistenta medicala de urgenta si transport sanitar potrivit careia, in cazul unitatilor medicale specializate publice autorizate si evaluate, modalitatea de plata a serviciilor medicale de urgenta si transport sanitar se realizeaza prin buget global stabilit pe baza indicatorilor prevazuti in norme.

O alta modificare vizeaza reglementarea obligatiei spitalelor de a suporta, pentru asiguratii internati prin spitalizare continua si spitalizare de zi, toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare si investigatii paraclinice. Rambursarea acestor cheltuieli se va realiza din veniturile spitalelor pe baza unei metodologii stabilite de fiecare spital.
Vezi mai mult...
 
Acte normative abrogate in saptamana 28 iulie-3 august
-Ordinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 1308/2008 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Regulamentului Consiliului (CEE) nr. 1.601/1991 cu privire la regulile generale privind definirea, descrierea si prezentarea vinurilor aromatizate, a bauturilor aromatizate pe baza de vin si a cocteilurilor aromatizate din produse vitivinicol, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 565 din 28.07.2008 abroga Ordinul ministrului agriculturii, alimentatiei si padurilor, al ministrului sanatatii si familiei si al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor nr. 145/270/59/2002 pentru aprobarea Normelor cu privire la natura, continutul, originea, fabricarea, ambalarea, etichetarea, marcarea si calitatea vinurilor aromatizate, bauturilor aromatizate pe baza de vin si a cocteilurilor aromatizate din produse vitivinicole destinate comercializarii pentru consumul uman, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 536 din 23 iulie 2002.
Vezi mai mult...
 
Rata de ocupare in munca de 85%, pentru persoanele cu studii superioare
Nivelul cel mai ridicat al ratei de ocupare in munca se inregistreaza in randul absolventilor de studii superioare, ajungand la 85 de procente, conform unui raport al Institutului de Statistica( INS ) privitor la ocupare si somaj in anul 2007.

Totodata, pe masura ce scade nivelul de educatie, scade si gradul de ocupare. Astfel, in 2007, erau ocupate 63,9% dintre persoanele cu nivel mediu de educatie si numai 40,3% dintre cele cu nivel scazut de educatie.

De asemenea, raportul INS informeaza ca, pentru anul 2007, rata de ocupare a populatiei cu varste intre 16 si 64 ani a fost de 58,8%, iar rata somajului de 6,4%

Nivelul ratei de ocupare a populatiei in varsta de munca se situeaza la o distanta de 11,2 puncte procentuale fata de tinta de 70% stabilita pentru anul 2010 prin Strategia de la Lisabona.

Totodata, in anul 2007 populatia activa a Romaniei era de aproape 10 milioane persoane , din care 9,3 milioane ocupate si aproape 650 de mii someri.
Vezi mai mult...
 
Soferii vor plati taxa pe autostrada Bucuresti-Pitesti
Presedintele Traian Basescu a semnat miercuri un decret care vizeaza modernizarea si introducerea taxarii pe autostrada Bucuresti-Pitesti, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Conform comunicatului, Presedintele Basescu a semnat, miercuri,  un "decret pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a celui de-al doilea amendament, semnat la Bucuresti, la 2 iulie 2007, la Acordul de Garantie dintre Romania si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, pentru finantarea Proiectului de modernizare si introducere a taxarii pe autostrada Bucuresti-Pitesti, semnat la Bucuresti la 5 august 1996."
Sursa: Avocatnet.ro
 
Se majoreaza tarifele pentru licentele de transport
Tarifele pentru prestatiile specifice realizate de Autoritatea Rutierea Romana (ARR) au fost majorate, conform Ordinului nr. 861/2008 al Ministerului Transporturilor(MT).

Astfel, pentru eliberarea unei licente de tranport sau a certificatului de transport in cont propriu, se va plati suma de 341 lei, cu 41 lei mai mult decat suma prevazuta pana in prezent.

Suma de 341 lei este necesara si pentru eliberarea licentei pentru transportul de marfuri

La eliberarea licentei de transport judetean pentru o cursa este necesara suma de 123 lei, iar in ceea ce priveste licenta de transport interjudetean, suma necesara pentru 5 ani este de 628 lei.

Pentru examinarea in vederea obtinerii certificatului de atestare sau pentru sustinerea testului periodic, taximetristii vor plati 14 lei, cu 2 lei mai mult fata de cat plateau pana in prezent.
Vezi mai mult...
 
ICCJ : Functionarii publici aveau dreptul la primele de concediu suspendate intre 2001-2006
Prin Decizia nr. 77/2007, publicata ieri in Monitorul Oficial, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a stabilit ca functionarii publici aveau dreptul la primele de concediu suspendate intre anii 2001-2006. Prima este egala cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu.

ICCJ a constatat ca instantele de judecata nu au aplicat in mod unitar dispozitiile art. 34 alin. (2) ( n.r. devenit art. 35 alin 2 ) din Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, referitoare la acordarea primei de concediu de odihna. 

Potrivit acestor prevederi, functionarii publici au dreptul, pe langa indemnizatia de concediu, la o prima egala cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu, care se impoziteaza separat.

Unele instante au respins cererile functionarilor publici privind plata primelor de concediu, " considerand ca desi prin art. 34 alin. (2) din Legea nr. 188/1999, republicata, este reglementat dreptul acestora la prima de concediu, respectiv acordarea, pe langa indemnizatia de concediu, a unei sume egale cu salariul de baza din luna anterioara plecarii in concediu, un atare drept nu poate fi valorificat cat timp a fost suspendat succesiv, incepand cu anul 2001, prin (...) Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 33/2001 si, in continuare, pentru anii urmatori, prin legile de adoptare a bugetului de stat pe anii 2002—2006.
Vezi mai mult...
 
Modificarea normelor de creditare pentru persoane fizice, in dezbatere publica pana la 31 iulie

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a prelungit, pana la data de 31 iulie, termenul pentru dezbaterea publica a proiectului de modificare a Regulamentului privind limitarea riscului la creditele destinate persoanelor fizice.

Initial, consultarea publica trebuia sa se incheie pe data de 16 iulie, insa, BNR a decis ca discutiile sa se poarte inca 15 zile, mai exact, pana la data 31 iulie.

Banca centrala intentioneaza sa reduca riscurile care apar in prezent in acordarea de imprumuturi persoanelor fizice, prin impunerea unor conditii stricte in evaluarea posibilitatii de rambursare pe care o prezinta cei care doresc sa contracteze un credit.

Proiectul de modificare a Regulamentului nr. 3/2007 privind limitarea riscului la creditele destinate persoanelor fizice prevede ca acordarea imprumuturilor va trebui sa ia in considerare concluziile analizei de risc.
Vezi mai mult...
 
Acte normative abrogate in saptamana 7-13 iulie

-Ordinul MEF nr. 2007/2008 privind aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor economici din domenii cu reglementari specifice si a Regulamentului de organizare si functionare a acesteia, precum si a Normelor de organizare, functionare si control vamal al activitatii de comercializare a marfurilor in regim duty-free si/sau duty-free diplomatic, a Criteriilor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete de masa si a celor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete-cadou si de tichete de cresa, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 516 din 9.07.2008 abroga Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 416/2007 pentru aprobarea componentei Comisiei pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate si a Regulamentului de organizare si functionare a acesteia, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 412 din 20 iunie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.397/2002 pentru aprobarea Normelor de organizare, functionare si control vamal al activitatii de comercializare a marfurilor in regim duty-free, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 777 din 25 octombrie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, Ordinul ministrului finantelor nr. 140/1999 pentru aprobarea criteriilor referitoare la autorizarea functionarii unitatilor emitente de tichete de masa potrivit Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 89 din 2 martie 1999, si Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.719/2006 pentru aprobarea criteriilor referitoare la functionarea unitatilor emitente de tichete cadou si de tichete de cresa, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 877 din 26 octombrie 2006, cu modificarile ulterioare.

Vezi mai mult...
 
<< Start < Inapoi 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 1376 - 1400 din 1558
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !