Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Info Utile
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Info Utile
CE face demersuri pentru transpunerea in format digital a patrimoniului cultural european
Comisia Europeana a format un comitet consultativ pentru a face recomandari in vederea accelerarii procesului de transpunere, conservare si prezentare, in format digital, a operelor culturale in Europam informeaza Departamentul pentru Afaceri Europene. Initiativa face parte dintr-o strategie mai ampla prin care executivul comunitar doreste sa sprijine sectorul cultural in tranzitia catre era digitala.
 
Vezi mai mult...
 
CE a stabilit prioritatile economiei digitale, prentru urmatorii 10 ani
Comisia Europeana a elaborat Strategia UE 2010 pe urmatorii zece ani, menita sa revigoreze economia si sa faca posibila o crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii, printr-o mai buna coordonare a politicilor nationale si europene, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale.
 
Vezi mai mult...
 
Ce faci cand angajatorul nu iti accepta demisia?
In situatia in care, din cauza unui conflict de munca, angajatului nu i se accepta demisia.
 
Vezi mai mult...
 
Apelam la serviciile unui consultant sau ne ocupam singuri de infiintarea unei firme?
Desi poate parea un "lux" in tara unde toata lumea se pricepe la orice, apelarea la serviciile unui consultant pentru infiintarea unei firme reprezinta o necesitate. Daca tinem cont de faptul ca Romania se confrunta cu un veritabil hatis legislativ si administrativ, un viitor agent economic fara experienta necesara se poate incurca foarte usor, ajungand pana la urma sa cheltuiasca mai multi bani si mai mult timp, actionand pe cont propriu, decat apeland la serviciile unui consultant.
 
Vezi mai mult...
 
Rolul Inspectiei Muncii si a instantei judecatoresti in cazul muncii la negru
Pentru respectarea actualelor prevederi ale Codului muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, la incheierea in conditii legale a unui contract individual de munca trebuie sa existe atat consimtamantul partilor, cat si forma scrisa a acestuia - lipsa consimtamantului duce la neincheierea contractului iar lipsa formei scrise atrage sanctionarea contraventionala a angajatorului, cu amenda de la 3.000 lei la 4.000 lei pentru fiecare persoana identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 100.000 lei, conform art. 276 alin. 1 lit. e) din acelasi act normativ.
 
Vezi mai mult...
 
Cum mai salvam mediul inconjurator? Taxa pe sticla de plastic.
Introducerea taxei de 0,2 lei pe punga de plastic a fost considerata ca fiind o masura importanta pentru protejarea mediului inconjurator, astfel ca, la Senat, a fost inregistrat un proiect de lege similar prin care se prevede ca sticlele de plastic sa fie taxate cu 1 leu.
 
Vezi mai mult...
 
"Munca la gri", intre evaziune fiscala si avantajele unor taxe mai mici
In Romania, pe piata muncii din sistemul privat autoritatile se confrunta cu un fenomen, pe cat de greu de stopat, pe atat de raspandit. Fie ca vorbim despre nivelul mare al contributiilor sociale, situatia economica dificila care ii determina pe angajati sa accepte usor conditiile contractuale impuse de angajator sau neincrederea in sistemul public de asigurari, cauzele pentru frecventa fenomenului "muncii la gri" sunt complexe si greu de combatut
 
Vezi mai mult...
 
Conditia precizarii in forma scrisa a duratei contractului individual de munca
Potrivit art. 80 alin. (2) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, "contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie".
 
Vezi mai mult...
 
Pensia privata facultativa, o cheltuiala in plus sau solutia pentru o batranete fara griji?
Realitatea zilnica ne arata ca pentru cei mai multi dintre batranii Romaniei, sistemul public de pensii este ineficient. Daca la acest aspect adaugam tendintele demografice pe termen lung, perspectivele pentru asigurarea propriului viitor sunt ingrijoratoare. Solutia, ne spun companiile de asigurari, este investitia timpurie intr-un fond de pensii facultative.
 
Vezi mai mult...
 
Prin cate modalitati se poate ocupa o functie publica
Art. 56 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precizeaza ca ocuparea functiilor publice se face prin promovare, transfer, redistribuire, recrutare, alte modalitati prevazute expres de legea mentionata.
 
Vezi mai mult...
 
Concediile de formare profesionala pentru functionarii publici

In situatia functionarilor publici, daca tinem cont de art. 14 lit. c) din Hotararea Guvernului nr. 1066/2008 pentru aprobarea normelor privind formarea profesionala a functionarilor publici

Vezi mai mult...
 
Finantare de 2,14 miliarde de euro pentru proiecte privind protectia mediului
Comisia Europeana a pregatit, pentru acest an, un buget de 2,14 miliarde de euro pentru finantarea proiectelor LIFE+ privind aspectele de mediu si conservarea naturii. Propunerile de proiecte pot fi depuse, incepand cu data de 5 mai.
 
Vezi mai mult...
 
Cand poti solicita concediu pentru formare profesionala?
Art. 149-153 din Codul Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, reglementeaza concediile pentru formare profesionala. Acordarea acestor concedii se justifica doar in situatia in care cursurile de pregatire profesionala se desfasoara la initiativa salariatilor, nu si atunci cand ele au loc la solicitarea angajatorului
 
Vezi mai mult...
 
Cum depunem Declaratia privind comisionul ITM: online sau prin posta?
Desi pe portalul online al Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) ni se spune prietenos ca institutia pune la dispozitia angajatorilor o modalitate moderna si eficienta de lucru pentru depunerea declaratiilor fiscale, legislatia in vigoare nu permite depunerea exclusiv online a documentelor.
 
Vezi mai mult...
 
Ce presupune ca angajatorul are prerogativa organizarii muncii
Prerogativa organizarii muncii reprezinta un atribut exclusiv al angajatorului, conform art. 40 alin. (1) lit. a) din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Vezi mai mult...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 126 - 150 din 490
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !