Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Info Utile
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Info Utile
Obligatii impuse prin legea responsabilitatii fiscale
Salariile bugetarilor nu vor putea fi majorate cu 6 luni inainte de alegeri, iar Guvernul va avea dreptul la maxim 2 rectificari bugetare pe an, potrivit prevederilor proiectului legii responsabilitatii fiscale. Totodata, premierul si ministrul de finante isi vor asuma raspunderea pentru masurile fiscal-bugetare intreprinse pe perioada guvernarii.
 
Vezi mai mult...
 
Noua forma de impozitare a microintreprinderilor:
Implicatii fiscale ale eliminarii
impozitului de 3%
 
Incepand cu acest an, microintreprinderile vor fi impozitate ca orice alta firma, prin aplicarea cotei unice de 16% sau a impozitului minim, fara ca acestea sa mai poata opta pentru impozitul de 3% pe venit. Specialistii prevad inchideri de firme in lant odata cu punerea in aplicare a acestei masuri, iar singura alternativa viabila ar fi schimbarea statului fiscal in "persoana fizica autorizata".
Vezi mai mult...
 
Program flexibil
Peste jumatate din companii permit
angajatilor un program de lucru flexibil,
in functie de viata lor personala
 
Majoritatea companiilor sunt flexibile cand vine vorba de angajatii sai, 56% din angajatori oferind un program de lucru avantajos, in functie de viata personala, si depun eforturi pentru a face fata schimbarilor survenite la nivelul mediului de afaceri, arata un comunicat de presa al Comisiei Europene, publicat in aceasta saptamana. 
Vezi mai mult...
 
Ce se intampla cu bunurile ramase din patrimoniul unei firme radiate ?
Situatia prezentata

Un asociat la o firma cumpara un teren pe numele firmei, care ulterior este radiata in baza art. 5 (3) din Legea 314/2001. Asupra respectivului bun, aflat in patrimoniul firmei, nu s-a exercitat nici un transfer in proprietatea altor persoane, pana la data radierii firmei.
 
Vezi mai mult...
 
Obligatii fiscale cu termen 15 ianuarie
1. Depunerea declaratiei privind venitul estimat Formular 220 pentru anul in curs de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere sau subinchiriere.
 
Pentru anul de impunere, urmator celui in care au fost indeplinite conditiile pentru calificarea veniturilor din cedarea folosintei bunurilor in categoria venituri din activitati independente, contribuabilii au obligatia declararii venitului estimat pana la data de 15 ianuarie a anului de impunere.
 
Vezi mai mult...
 
Obligatii fiscale la inceputul anului 2010
Prezentul material detaliază sistemul plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit aplicabil din 2010 de către toţi contribuabilii, precum şi regularizarea impozitului pe profit datorat pentru 2009. Se aduc clarificări privind certificarea declaraţiei anuale de impozit pe profit de către un consultant fiscal. De asemenea, sunt prezentate noile reguli de întocmire şi depunere a declaraţiei recapitulative, precum şi alte obligaţii de declarare aferente începutului de an.
 
Vezi mai mult...
 
Noi reglementari privind procedura stingerii creantelor datorate statului prin dare in plata
Ministerul Finantelor a modificat recent, prin Ordinul nr. 20/2009, procedura privind modalitatea de stingere a creantelor datorate statului prin dare in plata, aducand o serie de modificari in ceaa ce priveste regimul TVA datorat in astfel de cazuri.
 
Vezi mai mult...
 
Garda Financiara are competente sporite
Garda Financiara are incepand de luni noi competente in ceea ce priveste incheierea actelor de control pentru stabilirea starii de fapt fiscale, precum si pentru constatarea imprejurarilor privind savarsirea unor fapte prevazute de legea penala in domeniul financiar-fiscal, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intr-un comunicat emis marti.
Vezi mai mult...
 
Efectele forfetarului si ale crizei economice :
Peste 133.000 de firme suspendate, in 2009
 
Ultimele date ale Oficiului National al Registrului Comertului arata ca peste 133.000 de firme si-au suspendat activitatea, in anul 2009, cu 1009,59% mai mult fata de anul 2008.
Vezi mai mult...
 
O solutie doar pentru firmele mici si medii
Concordatul preventiv
 
Concordatul preventiv, nou introdus in practica in anul 2010, va fi o solutie de protectie impotriva deschiderii procedurii de insolventa de catre creditori cu precadere cu aplicabilitate in cazul firmelor mici si medii; in ceea ce priveste majoritatea firmelor mari, cu datorii catre companii multinationale, cel mai adesea acestea nu vor putea beneficia de noile prevederi, desi legea li se aplica in egala masura, deoarece multinationalele creditoare nu ar fi, la randul lor, avantajate de aceasta procedura, considera Mihaela Serban, managing partner R&M Audit.
Vezi mai mult...
 
Normele de aplicare a Codului Fiscal in 2010
Hotararea Guvernului nr. 1620/2009 ( click aici ) pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 44/2004 a fost publicată in Monitorul Oficial nr. 927 din 31 decembrie 2009.
Vezi mai mult...
 
Fiscalitatea in 2010
Aplicarea noilor prevederi din Codul Fiscal
Parerea specialistilor Mazars
 
Ca urmare a modificarilor importante aduse Codului Fiscal prin OUG nr. 109/2009 ( click aici ) , recent au fost publicate si normele de aplicare pentru aceste noi prevederi. In acest context, specialistii Mazars au realizat o analiza a celor mai importante modificari, aplicabile de la 1 ianuarie 2010.
 
Vezi mai mult...
 
Facilitati ANTI - CRIZA
 BANCA  TRANSILVANIA
IESIREA din IARNA
 
Facilitatea reprezinta o noua solutie suport, destinata companiilor, pentru a depasi actualul context economic, dar mai ales prima perioada a anului, cunoscuta ca fiind - in mod traditional - cu ritmuri mai scazute.
 
 
Firmele depun lunar declaratia recapitulativa in materie de TVA
Incepand din 2010, firmele trebuie sa depuna lunar declaratia recapitulativa 390 atat pentru livrarile /achizitiile intracomunitare de bunuri, cat si pentru serviciile prestate intracomunitar. Pana in prezent, declaratia se depunea trimestrial, pe data de 25 a lunii in cauza.
Vezi mai mult...
 
Taxa pentru produsele fast-food se aplica din martie 2010
Proiectul de act normativ isi propune sa modifice si sa completeze Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, avand in vedere faptul ca “din ce in ce mai multa lume este afectata de excesul de greutate si de obezitate, care sunt factori de risc pentru diabetul zaharat, tensiunea arteriala crescuta si moartea prematura”.
Vezi mai mult...
 
<< Start < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Inainte > Sfarsit >>

Rezultate 226 - 250 din 490
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !