Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow TMB de acord cu masurile Reg. Com.
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

TMB de acord cu masurile Reg. Com.
Desi exista peste 12 mii de dosare nesolutionate
la Registrul Comertului, Tribunalul Bucuresti
sustine ca masurile luate sunt legale si eficiente
 
La Oficiile Registrului Comertului, activitatea judecatorilor se desfasoara potrivit graficelor intocmite si nu exista cazuri de depasire a termenelor de eliberare, potrivit Legii nr. 359/2004, de 3 si 5 zile, comparativ cu Bucuresti, unde cele peste 12 mii de dosare pot fi solutionate chiar si pana in august 2010, a precizat Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).
Conform datelor furnizate de ONRC, la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, la 18 noiembrie, erau inregistrate si nesolutionate un numar de 12.152 cereri, din care: 598 cereri de inregistrare pentru autorizarea functionarii cu termene de solutionare atribuite pana la data de 16 decembrie 2009 si 11.554 cereri de inregistrare pentru modificari ale actelor constitutive cu termene de solutionare atribuite pana la data de 12 august 2010.

Statisticile ne indeamna sa amintim ca, activitatea judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti este normata printr-o hotararare judecatoreasca, care prevede ca sedintele acestuia sa se desfasoara in zilele de luni, miercuri si joi, iar numarul de cereri  pe fiecare sedinta nu depaseste 50 de autorizari si 100 mentiuni, in conditiile in care numarul mediu zilnic  este de peste 400 de dosare.

In aceste conditii, Tribunalul Bucuresti, contactat de Avocatnet.ro, a mentionat ca „masurile luate de Adunarea Generala a Judecatorilor se incadraeza in dispozitiile legale si regulamentare si au avut ca finalitate buna organizare si funtionare a instantei, in conditiile supragalomerarii acesteia si a numarului insuficient de judecatori care functioneaza in cadrul tribunalului”.

Tribunalul Bucuresti a mai adugat ca judecatorii Sectiei a VI a Comerciala au formulat memorii ce vizeaza scoaterea judecatorului delegat de ORC inca din 2006, si inlocuirea acestuia cu un registrator comercial.

Situatia pare a fi departe de rezolvare nu pentru ca nu ar exista vointa, ci pentru ca situatia politica actuala nu lasa loc bunavointei. Prevederile constitutionale permit Executivului interimar sa adopte doar acte de de administrare a treburilor publice, sfera in care nu poate fi inclusa si modificarea cadrului legal in materia inregistrarilor in registrul comertului. In aceste conditii, agentii economici sunt nevoiti sa astepte fie consensul politic, fie termenele impuse de normarea activitatii judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Ministerul Justitiei raspunde  situatiei cu o "solutie temporara", apeland din acest sens la capacitatea de mobilizare a parlamentarilor facand  sapatamana trecuta, o solicitare la adresa  Parlamentului, prin care cere acestuia sa preia sub forma unei initiative legislative solutiile propuse pentru inlocuirea judecatorilor delegati la Oficiile Registrului Comertului.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !