Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Comisarii Garzii Financiare vor putea folosi arme, ca mijloc de autoaparare in timpul controlului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Comisarii Garzii Financiare vor putea folosi arme, ca mijloc de autoaparare in timpul controlului
Guvernul a emis recent o noua Hotarare privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, stabilind ca personalul de control poate folosi armament ca mijloc de autoaparare, in timpul exercitarii atributiilor de control.
 
HG nr. 1324/2009 a fost publicata marti in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 800 si abroga vechile prevederi stabilite prin HG nr. 533/2007
Potrivit hotararii, personalul Garzii Financiare care indeplineste functia publica specifica de comisar este dotat cu uniforma, insemne distinctive, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare.

Armamentul, uniforma si celelalte dotari vor putea fi utilizate numai in timpul exercitarii atributiilor de control legal incredintate.

“Institutiile specializate care pregatesc personal militar si care, prin lege, au dreptul sa detina si sa foloseasca armament, precum si Politia Romana sprijina Garda Financiara in realizarea programului de dotare si de pregatire a personalului propriu pentru detinerea si utilizarea armamentului, mijloacelor tehnice si echipamentelor proprii”, se arata in HG nr. 1324/2009.

Raspunderea pentru asimilarea cunostintelor si utilizarea corespunzatoare a acestora va reveni comisarilor Garzii Financiare, care vor fi testati din punct de vedere fizic, psihologic si al cunostintelor necesare pentru acordarea dreptului de portarma, anterior incredintarii armamentului si echipamentelor respective de institutiile legal abilitate.

Totodata, actul normativ mai stabileste si faptul ca personalul Garzii Financiare beneficiaza de stimulente, in conditiile legii, dar nu precizeaza in ce constau acestea.

In plus, hotararea prevede si aspectele vizate de catre controlul Garzii Financiare. Astfel, in exercitarea atributiilor sale Garda Financiara efectueaza in mod permanent control operativ si inopinat, sub forma controlului curent sau tematic, dupa caz, cu privire la:
a) respectarea normelor de comert, urmarind prevenirea, depistarea si inlaturarea operatiunilor ilicite;
b) modul de producere, depozitare, circulatie si valorificare a bunurilor in toate locurile si spatiile in care se desfasoara activitatea operatorilor economici;
c) respectarea actelor normative in scopul prevenirii, descoperirii si combaterii oricaror acte si fapte interzise de lege, conform competentei materiale;
d) participarea, cu personal propriu sau in colaborare cu organele de specialitate ale altor ministere si institutii specializate, la actiuni de depistare si de combatere a activitatilor ilicite care genereaza fenomene de evaziune si frauda fiscala.

De asemenea, Garda Financiara poate indeplini si alte atributii dispuse de presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in conditiile competentelor stabilite de lege, in scopul realizarii, fara intarziere, a obiectivelor acesteia.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !