Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Legislatie arrow Ordinul MFP nr. 3215/2009
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ordinul MFP nr. 3215/2009
Ordinul MFP nr. 3215/2009 - modificarea Ordinului
MFP nr. 2.116/2007 privind aprobarea cheltuielilor
eligibile pentru Programul operational Asistenta tehnica
 
Avand in vedere prevederile Hotararii Guvernului nr. 759/2007 privind regulile de eligibilitate a cheltuielilor efectuate in cadrul operatiunilor finantate prin programele operationale, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 13 din Hotararea Guvernului nr. 759/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:
Art. I. — Ordinul ministrului economiei si finantelor nr. 2.116/2007 privind aprobarea cheltuielilor eligibile pentru Programul operational Asistenta tehnica, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 34 din 16 ianuarie 2008, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. Articolul 2 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 2. — (1) Cheltuielile efectuate pentru implementarea operatiunilor din cadrul axelor prioritare/domeniilor majore de interventie prezentate la art. 1 sunt considerate eligibile daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii generale:
a) sunt efectuate incepand cu data de 1 ianuarie 2007;
b) sunt in concordanta cu obiectivele POAT; si
c) sunt necesare implementarii proiectului.
(2) Prin exceptie de la alin. (1), cheltuielile efectuate pentru sprijinirea activitatii coordonatorilor de poli de crestere si ale personalului de sprijin al acestora sunt considerate eligibile daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii generale:
a) sunt efectuate incepand cu data intrarii in vigoare a Protocolului tripartit dintre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ministerul Finantelor Publice si fiecare agentie pentru dezvoltare regionala in parte;
b) nu sunt finantate din axa prioritara 6 din Programul operational regional;
c) sunt in concordanta cu obiectivele POAT;
d) sunt necesare implementarii proiectului.
(3) Prin exceptie de la alin. (1), cheltuielile efectuate pentru finantarea majorarii salariale acordate in temeiul Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestioneaza fonduri comunitare, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt considerate eligibile daca indeplinesc cumulative urmatoarele conditii generale:
a) sunt efectuate incepand cu data de 14 aprilie 2009; si
b) sunt in concordanta cu obiectivele POAT.”

2. La articolul 3, dupa alineatul (4) se introduc cinci noi alineate, alineatele (5)—(9), cu urmatorul cuprins:
„(5) Sunt considerate eligibile cheltuielile aferente cresterii venitului brut rezultate in urma majorarii salariale acordate in temeiul Legii nr. 490/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, inclusiv urmatoarele contributii ale angajatorului aferente respectivei cresteri:
a) contributia de asigurari sociale de stat;
b) contributia de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale;
c) contributia pentru asigurarea sanatatii personalului;
d) contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj.
(6) In cazul premiilor anuale calculate pe baza venitului brut care include si majorarea salariala in baza Legii nr. 490/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, este considerata eligibila valoarea premiul acordat, aferenta acestei majorari, inclusiv contributiile angajatorului aferente acestei valori dintre cele mentionate la alin. (5) lit. a)—d), si platita conform legislatiei in vigoare.
(7) Cheltuielile prevazute la alin. (5) si (6) sunt eligibile pentru personalul care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) are atributii in gestionarea instrumentelor structurale in cadrul obiectivului Convergenta, asa cum este definita notiunea de gestionare de catre Hotararea Guvernului nr. 595/2009 pentru aplicarea Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiara a personalului care gestioneaza fonduri comunitare;
b) a obtinut avizul prealabil al MFP pentru acordarea majorarii salariale in temeiul Legii nr. 490/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) este incadrat in structurile prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b) pct. 1, 2, 10, 11 si 12 din Hotararea Guvernului nr. 595/2009;
d) in cazul structurilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. b) pct. 10 si 11 din Hotararea Guvernului nr. 595/2009 si mentionate la lit. c), acestea trebuie sa indeplineasca functiile si atributiile de autoritate de management, respectiv organism intermediar in conformitate cu descrierile sistemelor de management si control, parte a documentelor de evaluare a conformitatii, considerate acceptabile de Comisia Europeana, in contextul art. 71 din Regulamentul (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului din 11 iulie 2006 de stabilire a anumitor dispozitii generale privind Fondul
European de Dezvoltare Regionala, Fondul Social European si Fondul de coeziune si de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.260/1999.
(8) Cheltuielile prevazute la alin. (5) si (6) sunt eligibile pentru personalul incadrat la nivelul autoritatii de audit daca indeplineste conditia prevazuta la alin. (7) lit. a) si beneficiaza de majorarea salariala acordata in temeiul Legii nr. 490/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
(9) Cheltuielile prevazute la alin. (5) si (6) nu sunt eligibile pe perioada in care personalul este delegat, detasat, mutat temporar in alta structura decat cele prevazute la alin. (7) si (8), aflat in concediu medical sau concediu de maternitate.”

3. La articolul 6 alineatul (1), litera i) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„i) inchirierea sediului, instalatiilor, echipamentelor, mobilierului, efectuate in ansamblu sau separat, destinate
activitatii zilnice a beneficiarului.”

4. La articolul 8, alineatele (1), (3) si (6) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 8. — (1) Cheltuielile privind inchirierea si/sau leasingul pentru mijloace de transport sunt eligibile in cadrul proiectului.
(3) Cheltuielile privind leasingul prevazute la alin. (1) trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
a) obiectul material al contractului de leasing este utilizat exclusiv pentru realizarea obiectivului operatiunii si respect prevederile din contractul/decizia de finantare;
b) utilizatorul de leasing este beneficiarul operatiunii;
c) cota-parte din valoarea de intrare a bunului platita de utilizator este aferenta contractului de leasing si este justificata de documente contabile;
d) valoarea maxima eligibila nu depaseste valoarea de piata a bunului care face obiectul contractului de leasing;
e) cota-parte din valoarea de intrare a bunului este eligibila doar pentru perioada de finantare a operatiunii;
f) utilizatorul de leasing renunta expres la optiunea de cumparare, la momentul semnarii contractului de leasing.
___________..........................._______..
(6) Cheltuielile accesorii care intervin intr-un contract de leasing, precum asigurari, cu exceptia RCA, dobanzi,
comisioane, taxe si alte asemenea cheltuieli, nu sunt eligibile.”

Art. II. — Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Pogea

Bucuresti, 19 noiembrie 2009.
Nr. 3.215.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !