Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Incasarile din impozitul pe venit au crescut cu 3%. Venituri din impozit pe profit in scadere
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Incasarile din impozitul pe venit au crescut cu 3%. Venituri din impozit pe profit in scadere
Conform datelor de executie preliminare, la 31 octombrie 2009, se estimeaza un deficit al bugetului general consolidat de aproximativ 25,5 miliarde lei, respectiv 5,1% din produsul intern brut.

Veniturile bugetului general au inregistrat valoarea de 131 miliarde lei, reprezentand 26,3% din PIB. In termeni nominali, incasarile din impozitul pe venit au crescut cu aproape cu 3% fata de perioada similara a anului precedent, in timp ce sumele din impozitul pe profit s-au redus cu 11%, fata de aceeasi perioada.
In cazul impozitelor si taxelor pe bunuri si servicii, se observa o crestere a incasarilor din accize cu peste 1,3 miliarde de lei fata de aceeasi perioada a anului precedent, dar si o reducere a veniturilor din TVA cu 6.5 miliarde de lei.

In ceea ce priveste contributiile de asigurari, acestea  au inregistrat o usoara scadere de 1,4% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Cheltuielile bugetului general s-au ridicat in primele zece luni ale anului 2009, la valoarea de peste 156 miliarde lei, reprezentand 31,5% din PIB.

Cheltuielile de personal pentru primele zece luni ale anului in curs, inregistreaza o crestere de 4,7% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Cresterea cheltuielilor de personal, fata de aceeasi perioada a anului trecut, este o consecinta a majorarilor salariale aprobate in a doua parte a anului 2008.

Ca urmare a politicii de personal prudente din sectorul bugetar ( inghetarea salariilor, blocarea ocuparii posturilor vacante si reducerea sporurilor aferente drepturilor salariale), cheltuielile de personal medii lunare din primele zece luni ale anului 2009 sunt cu 7,3% mai mici decat cheltuielile medii lunare din ultimul trimestru al anului 2008, in conditiile in care cel de - al 13 - lea salariu a fost achitat in prima parte a anului 2009, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Cheltuielile cu asistenta sociala au crescut cu 9,7 miliarde lei fata de aceeasi perioada a anului precedent, tendinta ce se datoreaza majorarii punctului de pensie in octombrie 2008.

De asemenea, cheltuielile cu bunuri si servicii au inregistrat o scadere de 2,2% fata de perioada similara a anului precedent.
In ceea ce priveste cheltuielile cu dobanzile, acestea au crescut cu 57% fata de aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce cheltuielile pentru investitii, care includ cheltuielile de capital precum si alte transferuri pentru investitii au inregitsrat in primele zece luni ale anului valoarea de 25,9 miliarde lei, respectiv 5,2% din PIB.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !