Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Info Utile arrow Comisia Europeana a decis:
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Comisia Europeana a decis:
Firmele romanesti vor primi pana la
500.000 de euro, pentru depasirea crize
 
Schema de ajutor permite autoritatilor sa acorde ajutoare in valoare de pana la 500.000 EURO, pana la 31 decembrie 2010.

Comisia autorizeaza introducerea unei scheme temporare in Romania de acordare de ajutoare de stat pana la 500.000 EURO

Potrivit CE, schema indeplineste conditiile din Cadrul temporar pentru masurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finantare in contextul crizei financiare si economice, adoptat de Comisie, deoarece este limitata in timp, respecta pragurile relevante si este destinata doar intreprinderilor care nu se aflau in dificultate la 1 iulie 2008
"Schema de ajutor de stat va contribui la inlaturarea dificultatilor cu care intreprinderile din Romania se confrunta fara o distorsionare semnificativa a piet ei. Datorita colaborarii excelente cu autoritatiile romane, Comisia a putut aproba schema rapid", a declarat Neelie Kroes, Comisarul european pe concurenta.

In acest sens, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) a elaborat schema pe baza normelor prevazute in Cadrul temporar pentru masurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finantare in contextul crizei financiare si economice si, in special, a conditiilor privind valoarea limitata compatibila a ajutorului.

Ajutorul de stat poate fi acordat sub forma de sume nerambursabile, imprumuturi in conditii preferentiale, subventii de dobanda, garantii sau esalonarea creantelor detinute de stat fara perceperea de dobanzi.

Schemea de ajutor propus de MIMMCMA se aplica tututor operatorilor economici, exceptand operatorii economici cu activitate in sectorul de pescuit, acvacultura si productiei primare de produse agricole.

Insa, potrivit proiectului, ajutoarele pe care operatorii economici le-ar primi nu se refera si la ajutoare pentru export si nu favorizeaza utilizarea produselor nationale in detrimentul produselor din import.

Potrivit proiectului, aceste ajutoare de stat ar consta, in principal, in:
- ajutoare sub forma de sume nerambursabile;
- imprumuturi in conditii preferentiale;
- subventii de dobanda;
- garantii;
- esalonarea creantelor detinute sau preluate de autoritatile publice, pentru a fi recuperate, fara perceperea de dobanzi pe intreaga perioada de esalonare.

Ajutoarele sunt in valoare maxima de 500.000 de euro, echivalentul in lei, in acest sens fiind disponibil un buget total de aproximativ 220 de milioane de euro. De asemenea, este preconizat ca un numar de 1000 de operatori economici care ar putea beneficia de schema propusa de MIMMCMA.
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !