Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Firmele dau prime de Craciun mai mici cu aproape 70% decat anul trecut
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Firmele dau prime de Craciun mai mici cu aproape 70% decat anul trecut
Doar un procent de 50% din firmele romanesti vor acorda prime de Craciun in 2009, acestea fiind mai mici cu aproape 70% decat cele de anul trecut, ajungand in jurul sumei de 230 lei, fata de 605 lei cat au fost anul trecut, conform unui studiu realizat de firma Paylogic.

Din informariile furnizate, reiese ca primele acordate vor fi 65% sub forma de tichete cadou si 35% cash, sumele acordate fiind reduse cu 69%. Majoritatea companiilor a ales ca model de acordare a primelor tichetele cadou, decizia fiind influentata si de posibilitatea ca aceasta cheltuiala sa devina deductibila.

Iar daca anul trecut, media primelor acordate a fost de aproximativ 605 RON/angajat, anul acesta, nivelul mediu al primelor va fi sub 230RON/angajat. Cea mai mare scadere a fost inregistrata in domeniul auto, unde cifrele arata o scadere cu aproximativ 50% mai mare decat media celorlalte domenii analizate.

Studiul releva si faptul ca marea majoritate a firmelor prefera anul acesta ca primele sa fie acordate sub forma de suma fixa, de multe ori egala pentru toti angajatii, pentru a transmite un mesaj de apreciere catre angajati, fara a face discriminari intre acestia, dar cu un mesaj clar care sa sublinieze atentia pe care o acorda cheltuielilor suplimentare.

De asemenea, nici una din firmele participante la studiu nu va acorda primele sub forma de produse proprii si niciun angajat al acestor firme nu va beneficia de al 13-lea salariu.

Totodata, in 2008, 30% din firmele private care au participat la un studiu asemanator au acordat al 13-lea salariu, iar procentul de prime acordate a fost de 93,5%.
_____________
Infiintata in anul 2001, Paylogic este dedicata serviciilor de externalizare a serviciilor de calcul salarial si administrare de personal. In prezent, compania are sediul central in Bucuresti, avand si alte 4 birouri locale, in Cluj, Timisoara, Sibiu si Medias.

Sursa: Avocatnet.ro

 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !