Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Ce spun ziarele
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ce spun ziarele
Criza din Romania, asemanatoare cu cea a Greciei,
retailerii castiga 330 mil. euro pe an din taxele de raft,
iar restantele si somajul merg mana in mana
 
 
Criza din Romania, asemanatoare cu cea a Greciei, scrie Capital.ro.
Prezent la evenimentul de lansare a cartii sale "Sfarsitul economiei iluziei", aparuta la editura Publica, economistul Liviu Voinea a declarat ca este total gresit sa credem ca situatia din Romania este legata de criza economia globala. Economistul a insistat pe ideea ca criza romaneasca este una a supra-consumului si a unei bunastari lipsite de fundament economic. Intrebat daca situatia din Romania este comparabila cu cea a Greciei, Voinea a declarat pentru capital.ro ca nu numai ca este asemanatoare, dar este mult mai grea din cauza faptului ca Grecia, fiind in zona euro, beneficiaza de umbrela Bancii Centrale Europene.

Retailerii castiga 330 mil. € pe an din taxele de raft, informeaza Ziarul Financiar.
Marile lanturi de magazine din comertul alimentar au avut anul trecut incasari de aproximativ 330 mil. euro doar din taxele de raft pe care le percep furnizorilor de produse alimentare, potrivit calculelor ZF realizate pe baza primelor informatii oficiale despre aceste taxe. Un raport al Consiliului Concurentei pe piata retailului alimentar mentioneaza pentru prima data numarul si ponderea acestor taxe in cifra de afaceri totala realizata de furnizorii locali de produse alimentare in lanturile de magazine.

Adrian Vasilescu: Trei motive pentru care Mugur Isarescu nu accepta sa fie premier, titreaza Gandul.
Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, nu va accepta in nicio situatie un mandat de premier, a declarat pentru Gandul consilierul sau, Adrian Vasilescu, care a explicat si motivele care stau la baza acestui refuz categoric. Desi numele sau a fost vehiculat de nenumarate ori pe lista foarte scurta a potentialilor prim-ministri care ar putea beneficia de sprijinul intregii clase politice, Isarescu se mentine departe de scena politica.

Restantele si somajul merg mana in mana, anunta EVZ.
Rata somajului a urcat luna trecuta la nivelul maxim al ultimilor sase ani, iar angajatorii anunta concedieri masive in urmatoarele patru luni. In noiembrie, numarul somerilor a ajuns la 683.123 de persoane, din care 298.091 femei. Astfel, rata somajului s-a cifrat la 7,5%, cel mai ridicat nivel consemnat din noiembrie 2003. In Mehedinti, Vaslui si Alba s-au inregistrat cele mai mari rateale somajului.

Analistii straini: Prima de risc pentru Romania creste din cauza crizei politice, nu a situatiei din Grecia, scrie Standard.ro.
Deteriorarea perceptiei pe care o au pietele internationale fata de Romania este cauzata de prelungirea crizei politice, dupa cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale, in conditiile in care primele de risc in caz de neplata - credit default swap - au crescut cu 28 de puncte in ultimele doua zile.

Cinteza (BNR): Sistemul bancar nu a trecut de ce-i mai rau, scrie Romania Libera.
La finalul lunii septembrie sistemul bancar a inregistrat un profit de 680 milioane lei, datorat exclusiv deducerii unor provizioane de 2,4 miliarde lei, ca efect al ajustarii acestora cu 25% din valoarea garantiilor aferente creditelor neperformante, potrivit lui Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din BNR. De asemenea, o contributie importanta la evitarea pierderilor au avut-o si imprumuturile acordate statului, de pe urma carora bancile au obtinut pe primele zece luni un profit de circa 800 milioane lei, aferent aplicarii marjei de circa 1,5% peste dobanda de politica monetara.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !