Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Legea privind trecerea Registrului Comertului la Camera de Comert este neconstitutionala
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Legea privind trecerea Registrului Comertului la Camera de Comert este neconstitutionala
Curtea Constitutionala a solutionat joi, in cadrul controlului anterior promulgarii legii, sesizarea asupra neconstitutionalitatii Legii pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania nr.335/2007 si a Legii nr.26/1990 privind registrul comertului, sesizare formulata de un numar de 56 de deputati.
In urma deliberarii, Curtea Constitutionala a constatat, cu majoritate de voturi, ca legea este neconstitutionala.

Motivarea solutiei va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru.

Legea prevede ca “registrul central al comertului se tine de catre Oficiul National al Registrului Comertului, entitate cu personalitate juridica organizata si functionand pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, organizatie de utilitate publica in intelesul Legii Camerelor de Comert din Romania nr. 335/2007”. Totodata, oficiile registrului comertului ar urma sa se organizeaze in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), urmand sa functioneaze pe langa fiecare CCI judeteana.

Astfel, potrivit propunerii legislative si a raportului intocmit de Comisia Juridica, Camerei de Comert ii revin urmatoarele obligatiei:
- de a tine registrul comertului;
- proiectarea si executia siglei si a emblemei pentru firme;
- redactarea declaratiei pe proprie raspundere a fondatorilor, administratorilor, imputernicitilor sucursalelor si a cenzorilor ca indeplinesc conditiile prevazute de lege
-organizeaza in exclusivitate targuri nationale si internationale ale Romaniei si participarea Romaniei la targuri si expozitii in strainatate sub pavilion national;
- organizeaza in exclusivitate „Topul” national al firmelor din Romania si alte topuri de anvergura nationala si internationala;

Totodata, este prevazuta modificarea termenului in care Oficiile Registrului Comertului pot comunica catre ONRC orice inmatriculare sau mentiune de la 15 la 10 zile.

Un alt prevdere a legii prevede ca “sumele rezultate din diferenta dintre veniturile incasate din ONRC de pe langa CCIR si din activitatea Oficiilor Registrului Comertului de pe langa CCI judetene si cheltuielile aferente necesare functionarii acestora se vireaza in contul Oficiului ONRC si se fac venit la bugetul de stat”.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !