Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Ce spun ziarele
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ce spun ziarele
Peste 800.000 de firme vor alerga in 2010 dupa
semnatura de consultant fiscal, preturi mai mari, inflatie
in crestere, iar Statul a ratat oficial ultimul tren FMI pe 2009 
 
Ce spune Banca Mondiala despre pensiile private, scrie Standard.ro.
Adevarata criza abia urmeaza sa vina, iar numele acesteia este criza demografica si a pensiilor, arata cel mai recent raport al Bancii Mondiale.
 
Pe termen scurt, expertii Bancii Mondiale recomanda autoritatilor nationale sa nu se grabeasca sa schimbe parametrii sistemelor de pensii private, care au un caracter de termen lung, pentru a “petici” probleme pe termen scurt, cum sunt deficitele explozive ale sistemelor publice de pensii din aceasta perioada. “Romania anului 2009 reprezinta un studiu de caz perfect pentru concluziile acestui raport al Bancii Mondiale. Pe de o parte, sistemul public de pensii a ajuns din pacate la un deficit urias, de 1,5 miliarde de euro, adica de 20% din veniturile sale.

Mai mor business-uri: 800.000 de firme vor alerga in 2010 dupa semnatura de consultant fiscal, informeaza Money.ro
Declaratiile fiscale anuale - Formularul 101 - vor fi certificate obligatoriu, de la 1 ianuarie 2010, de catre un consultant fiscal, arata Codul de procedura fiscala valabil pentru anul viitor. Asadar, La inceputul anului viitor, 800.000 de firme, potrivit datelor furnizate MONEY.ro de ANAF, vor fi obligate sa alerge dupa semnatura unui consultant fiscal. Acestia sunt foarte putini. Doar 3.400 activi la nivelul intregii tari. Astfel, un consultant ar trebui sa “rezolve”, in medie, 235 de firme.

Preturi mai mari, inflatie in crestere, anunta EVZ.
Romanii au scos mai multi bani din buzunar pentru plata produselor si a serviciilor, luna trecuta, astfel ca rata anuala a inflatiei a crescut in noiembrie pentru prima data dupa opt luni consecutive de declin, de la 4,3% la 4,65%. Scumpirea tutunului, combustibililor sau a fructelor si legumelor au fost cele care au contribuit substantial la cresterea inflatiei. Indicatorul se plaseaza astfel sub tinta BNR, care a stabilit pentru 2009 un nivel de 3,5%, cu un interval de variatie de plus/minus un punct procentual, si estimeaza ca indicatorul se va plasa la 4,5% in luna decembrie.

Statul a ratat oficial ultimul tren FMI pe 2009, scrie Romania Libera.
Termenul pana la care Romania era obligata sa adopte bugetul de stat pe 2010 a expirat ieri, astfel ca toate asteptarile s-au adeverit: transa de 1,5 miliarde euro din imprumutul acordat de FMI a fost oficial ratata. Statul, in nevoie disperata de bani, isi va pierde credibilitatea in fata bancilor si risca sa nu mai aiba de unde sa se imprumute.

Cel mai rasunator faliment imobiliar. Proiect de 1,9 miliarde de euro, esuat: S-a ales praful de „miniorasul” din Buftea. 125 ha de teren scoase la licitatie de lichidatori, titreaza Ziarul Financiar.
Saptamana viitoare va fi organizata o licitatie pentru vanzarea terenului. Proiectul presupunea constructia a 6.000 de locuinte. Firma EFG Crevedia Development, administrata de investitori britanici care intentionau sa construiasca circa 6.000 de locuinte in zona localitatii Buftea din apropierea Capitalei, se afla in lichidare, iar terenul cu o suprafata de 124,16 hectare a fost deja scos la licitatie de catre lichidatorul PricewaterhouseCoopers (PwC) in primul faliment rasunator din piata imobiliara.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !