Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Firmele platesc forfetarul, chiar daca se declara in inactivitate
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Firmele platesc forfetarul, chiar daca se declara in inactivitate
Dupa proverbul "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ", firmele din Bucuresti sunt obligate sa plateasca impozitul forfetar pana la inscrierea inactivitatii in registrul comertului, inscriere ce poate dura pana la 8 luni, fiind conditionata de activitatea judecatorilor delegati la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Conform pct.11^5 din Hotararea Guvernului nr.488/2009, prevederile referitoare la impozitul minim nu se aplica societatilor in inactivitate temporara inscrisa in registrul comertului. In situatia in care contribuabilii intra in inactivitate temporara in cursul anului, prevederile referitoare la impozitul minim se aplica pentru perioada cuprinsa intre inceputul anului si data cand societatea inregistreaza la oficiul registrului comertului cererea de inscriere de mentiuni.

Amintim ca, activitatea judecatorului delegat la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti este normata printr-o Hotarare a Adunarii Generale a Judecatorilor Tribunalului Bucuresti , care prevede ca sedintele acestuia sa se desfasoara in zilele de luni, miercuri si joi, iar numarul de cereri pe fiecare sedinta nu depaseste 50 de autorizari si 100 mentiuni, in conditiile in care numarul mediu zilnic este de peste 400 de dosare.
 
In aceste conditii, termenle de solutionare a cererilor de modificari ale actelor constitutive depasesc prevederile legale, de 3 si 5 zile, fiind atribuite chiar si pentru august  2010, conform informatiilor furnizate de ONRC.

Drept pentru care, pana la data la care judecatorul solutioneaza cererea de intrare in inactivitate temporara, firma va figura in registrul comertului ca activa, fapt care permite administratiei fiscale sa calculeze impozitul forfetar, indiferent de data la care adunarea generala a hotarat intrarea in inactivitate a firmei.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !