Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Ajutor de stat de 28,4 milioane de euro
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ajutor de stat de 28,4 milioane de euro
Pentru investitii in retelele de distributie a
energiei electrice si gazelor naturale stalul
acorda ajutor de 28,4 milioane de euro
 
Comisia Europeana a autorizat o schema de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor in extinderea si modernizarea retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale, de 28,4 de milioane de euro, ajutoarele urmand a se acorda sub forma de alocari financiare nerambursabile, atat din fonduri comunitare cat si din fonduri nationale, informeaza Consiliul Concurentei.
Conform Consiliului Concurentei, prin acest program se finanteaza realizarea de investitii initiale in retelele de distributie de energie electrica si gaze naturale, in scopul reducerii pierderilor de energie, cresterii securitatii in furnizare, evitarii situatiilor de criza si atingerii performantelor economice si standardelor de calitate solicitate de catre consumatorii de energie.

“Pe baza informatiilor oferite de autoritatile romane, Comisia Europeana a apreciat ca aceasta schema contribuie la implementarea unei strategii coerente de dezvoltare a tuturor regiunilor din Romania. Prin acest program se finanteaza realizarea de investitii initiale in retelele de distributie de energie electrica si gaze naturale in scopul atingerii performantelor economice si standardelor de calitate solicitate de catre consumatorii de energie”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Valoarea maxima a ajutorului de stat ce se poate acorda beneficiarilor este 40% din costurile eligibile ale investitiilor pentru cei care realizeaza investitiile in regiunea Bucuresti-Ilfov si 50% pentru celelalte 7 regiuni de dezvoltare. Pentru intreprinderi mici se acorda bonus de 20%, iar pentru cele mijlocii, bonusul este de 10%. Un beneficiar poate primi maxim 4 milioane Euro/pe proiect si poate primi finantare doar pentru maxim 2 proiecte in cadrul acestei scheme.

Consiliul Concurentei precizeaza faptul caproiectele de investitii pot fi realizate in oricare dintre regiunile Romaniei si trebuie mentinute minim 3 ani in locatia respectiva, in cazul intreprinderilor mici si mijlocii, respectiv 5 ani in cazul intreprinderilor mari.

Potentialii beneficiari sunt proprietarii retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale sau operatorii acestor retele, care detin o licenta si au dreptul de extindere si/sau modernizare a retelelor.

Pentru a depune cererile de finantare, agentii economici interesati trebuie sa se adreseze Ministerului Economiei, Organismul Intermediar pentru energie. Schema se deruleaza pana la sfarsitul anului 2013.

“Aceasta schema de ajutor de stat, initiata de ministerul Economiei, va fi implementata in aplicarea Axei prioritare 4 „Cresterea Eficientei Energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice” din cadrul Programului Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, mai informeaza Consiliul Concurentei.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !