Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Transportatorii cer anularea taxelor de tranzit
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Transportatorii cer anularea taxelor de tranzit
Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) solicita Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), anularea taxei de tranzit, in orasele care nu au linie de centrura ocolitoare.
Potrivit FORT, consiliile locale si judetene din Timisoara, Cluj, Giurgiu si Tulcea au introdus taxe pentru transportatori.
“Daca la Tulcea este vorba despre asa-numita vigneta pentru drumuri judetene, dupa modelul Constanta, in cazul oraselor mai sus-mentionate, vorbim despre taxe de tranzit care se ridica pana la valoarea de 200 lei, aceste orase fiind insa obligatoriu tranzitate, deoarece nu au centuri ocolitoare ce pot fi utilizate, evitand intarea in oras”, precizeaza sursa.

Astfel, FORT considera ca, din acest motiv, tranzitul este unul fortat, deplasarea prin interiorul orasului nefiind una voluntrara.

“Suntem de acord insa ca orasele ce au centuri ocolitoare sa impuna taxe de utilizare pentru Beneficiarii serviciului de transport, acestia fiind cei care genereaza plusul de trafic”, adauga FORT.

In acest sens, FORT solicita implicarea MAI pentru a se opri aceste abuzuri, interzicand si anuland aceste hotarari.

“Atat modalitatea de taxare, domeniul de aplicare dar si cuantumul taxelor sunt in afara legii”, considera transportatorii.

In opinia FORT, “transportul inseamna miscare si este realizat ca urmare a unui contract comercial de prestari servicii incheiat intre 2 parti, Furnizor si Beneficiar, oricare din aceste 2 parti aflandu-se in localitatea ce percepe taxa de tranzit”.

“Ca urmare a acestui lucru, orice taxa pentru utilizarea unei infrastructuri dintr-un oras trebuie achitata de catre Beneficiarii transportului, acestia avand si posibilitatea sa o faca. In cazul taxelor de drum percepute pentru drumurile judetene, ne aflam in fata unui alt abuz, avand in vedere ca aceste infrastructuri au existat, nu au fost realizate din investitii ale autoritatilor judetene, iar intretinerea lor trebuie facuta din banii colectati ca impozit de la toti detinatorii de autovehicule. FORT condamna aceste practici, pe care le considera improprii dezvoltarii mediului de afaceri, nejustificate de nici un fel de act normativ in vigoare si, totodata, indeamna transportatorii sa gaseasca solutia rapida de a se uni in bresle si asociatii patronale, pentru ca sa lupte impotriva acestor masuri abuzive”, se mai arata in comunicatul de presa.

Totodata, FORT mentioneaza si starea dezastruoasa in care se afla piata transporturilor, ca efect al prabusirii economice, astfel, “FORT va organiza, incepand din 2010, proteste pe intreg cuprinsul tarii, pentru a elimina toate abuzurile suportate de transportatori”, mai adauga reprezentantii Federatiei.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !