Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow ANAF a amendat peste 3700 de firme in decembrie
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

ANAF a amendat peste 3700 de firme in decembrie
ANAF a controlat in perioada 7-13 decembrie peste 3700 de firme, aplicand amenzi de peste 4,5 milioane lei. Dintre actele de control incheiate, 73 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu in suma totala de peste 11,5 milioane lei.
Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, precum si monitorizarea achizitiilor intracomunitare.

O firma din Galati a inselat statul cu peste 740 de mii de lei

Prin verificarile privind activitatea unei firme galatene, comisarii Garzii Financiare au stabilit ca acest agent economic a eludat la plata catre bugetul de stat, obligatii fiscale totalizand peste 740.000 lei.

Controlul a stabilit ca societatea are comportamentul unei firme “fantoma”, in contextul in care aceasta nu functioneaza la adresa de sediu social declarata, nu a depus la organele fiscale, de la infiintare si pana in prezent, nici una din declaratiile/deconturile prevazute de cadrul legal, iar reprezentantii sai s-au sustras in mod sistematic controlului, refuzand sa dea curs invitatiilor facute in acest sens.

Prin extinderea verificarilor, comisarii Garzii Financiare au stabilit ca in intervalul anilor 2007-2008, firma in cauza a derulat relatii comerciale cu un numar de 25 de societati comerciale din Municipiul Bucuresti si judetele Galati, Ilfov, Brasov, Mures, Valcea si Prahova. Totalul valoric al acestor tranzactii (constand in comercializarea unor materiale de constructii si/sau prestarea unor lucrari) se ridica la suma de 2.5 miliarde lei.

Conform calculelor efectuate de comisarii Garzii Financiare, a rezultat ca urmare neinregistrarii in evidentele financiar-contabile proprii a acestor operatiuni comerciale si neraportarii acestora, reprezentantii fimei verificate au sustras la plata catre bugetul de stat obligatii fiscale (TVA si impozit pe profit) totalizand 744.660 lei.

Motivat de modul cum a fost creat acest prejudiciu, in vederea continuarii cercetarilor si stabilirii persoanelor vinovate, cazul a fost sesizat Parchetului.

Controale la comertul cu produse accizabile

In perioada raportata au fost continuate verificarile tematice inopinate care au vizat comertul cu produse accizabile. Astfel, in cursul unei actiuni de control de aceasta natura, efectuata in judetul Arges, a condus la confiscarea cantitatii totale de 7.996 pachete de tigari din diverse sortimente, nemarcate, marfa a carei valoare a fost estimata la suma totala de 45.000 lei.

In mod similar, in cursul unei actiuni de control a mijloacelor de transport aflate in trafic, desfasurata judetul Brasov, comisarii Garzii Financiare au identificat p cantitatea totala de 2.120 pachete de tigari din marcile Doina, L&M, Winston, Camel si Kiss.

Motivat de faptul ca marfa transportata nu avea aplicata timbrele de marcaj prevazute de cadrul legal pentru acest tip de produse accizabile, in baza prevederior OG nr.92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, comisarii Garzii Financiare au procedat la sanctionarea proprietarului cu suma de 20.000 lei, masura dublata de confiscarea tigarilor in cauza si a autoturismului utilizat pentru transportul acestora.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !