Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Contributiile de asigurari sociale nu cresc anul viitor
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Contributiile de asigurari sociale nu cresc anul viitor
Guvernul a adoptat miercuri proiectele bugetului de stat si cel al asigurarilor sociale pentru anul 2010. Bugetele nu prevad modificari in ceaa ce priveste nivelul cotei unice sau al TVA, Ministrul Muncii asigurand ca nici contributiile de asigurari sociale nu vor creste in 2010.
Premierul a prezentat si cei mai importanti indicatori macroeconomici care au stat la baza elaborarii proiectelor de lege, precizand ca „ne propunem pentru anul 2010 sa asiguram o relansare a economiei nationale, pentru a pregati consolidarea cresterii economice din anii urmatori. In consecinta, in 2010 vom pune accentul pe sustinerea mediului de afaceri, astfel incat sa putem proteja si crea noi locuri de munca.”

Astfel, seful Executivului a declarat ca, pentru anul 2010, cota unica de impozitare va fi 16%, TVA va ramane neschimbat (19%), cresterea economica va fi de 1,3%, contributia de asigurari sociale ramane la acelasi nivel din anul 2009, si va fi mentinuta masura neimpozitarii profitului reinvestit.

De asemenea, primul-ministru Emil Boc a tinut sa precizeze ca pensia sociala minima de 350 de lei va fi corelata cu rata inflatiei, „pentru a putea proteja atat cat este cu putinta, puterea de cumparare a acelora care traiesc din pensia minima”.

La randul sau, ministrul Finantelor Publice Sebastian Vladescu a declarat ca bugetul de stat pentru anul 2010 „ne va permite sa avem stabilitatea economica necesara pentru a putea finanta Romania in anul 2010”. Sebastian Vladescu s-a aratat increzator ca „Romania va fi in anul 2010 un stat functional, un stat cu o economie stabila in crestere usoara si un stat care va putea sa isi relanseze economia in anul 2011”. Sebastian Vladescu a mai precizat ca bugetul adoptat astazi va transmite un mesaj de incredere atat cetatenilor romani, cat si pietelor internationale.

In ceea ce priveste Proiectul de lege privind bugetul asigurarilor sociale de stat, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Mihai seitan a declarat: „contributiile de asigurari sociale nu cresc anul viitor, nu se modifica, nici cele care se refera la pensii, nici cele care se refera la somaj, nici cele care se refera la fondul de garantare a creantelor salariale”.

Mihai seitan a mai precizat ca „rata somajului care este luata in calcul in consideratie in bugetul pe anul viitor se va cifra la sfarsitul anului in jur de 7,3% comparativ cu 7,8% pe care o preconizam la finalul acestui an. Deci nu vom avea la finele anului viitor un numar mai mare de 645.000 de someri”.

De asemenea, „valoarea punctului de pensie pentru anul viitor va fi aceeasi ca si la sfarsitul acestui an, in timp ce pensia medie a anului viitor va avea o crestere nominala de 2,2% datorita structurii pensiilor care se realizeaza in plata anul acesta” a mai afirmat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !