Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Ce scriu ziarele
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ce scriu ziarele
Paradoxul crizei: benzina s-a scumpit
cu 40% intr-un an, bancile nu vor relansa
creditarea, iar salarizarea unitara este
periata in 2010 pentru 2011
 
 
Anul 2009 in retail: criza a maturat afaceristii romani de pe piata, anunta Capital.
Scaderea vanzarilor si blocajul financiar din economie a fost acut resimtit in acest an de retailerii romani, care au cazut victime scaderii consumului si lipsei lichiditatilor de pe piata. Daca retailerii straini au fost in continuare sprijiniti de firmele-mama, antrepenorii romani nu au mai avut loc de intors. Secretarul general al Asociatiei Marilor Retetele Comerciale din Romania (AMRCR), Adrian Manolache, considera ca nu numai conjunctura economica nefavorabila a creat probleme retailerilor romani, ci si modelul lor de business.

Paradoxul crizei: benzina s-a scumpit cu 40% intr-un an, scrie Ziarul Financiar.
Benzina s-a scumpit in primul an de criza cu pana la 40% la pompele marilor distribuitori de carburati, in timp ce motorina costa cu pana la 20% mai mult de la inceputul acestui an comparativ cu ianuarie 2009. Aceste scumpiri au fost aplicate chiar si in contextul in care cererea de carburanti s-a redus in 2009 cu circa 5-10% potrivit celor mai recente estimari din partea petrolistilor.

FMI a dat 7 miliarde Euro. Rezerva BNR a crescut cu doua. Unde e diferenta?, scrie Gandul.
Raspunsul e simplu: la bancheri, care nu au stat degeaba si i-au dat mai departe imprumut statului roman, la dobanzi consistente.In 2009, rezervele valutare ale BNR au crescut cu 2,08 miliarde de euro fata de 2008, pana la un nivel de 28,3 miliarde de euro. Asta inseamna ca din cele aproape sapte miliarde de euro de la FMI, inca 1,5 miliarde de euro de la Comisia Europeana si 300 de milioane de la Banca Mondiala, BNR a reusit sa "puna deoparte" mai putin de un sfert din cat a primit, respectiv 2 miliarde dintr-un total de 8,8 miliarde.

Salarizarea unitara este periata in 2010 pentru 2011, titreaza Romania Libera.
O comisie formata din reprezentanti ai ministerelor si ai sindicatelor trebuie sa scoata, pana la vara, o forma aplicabila si in realitate, nu doar pe hartie, a grilei de ierarhizare din Legea salarizarii unitare. Guvernul si-a angajat raspunderea pe lege fara sa specifice si normele ei de aplicare.

Bancile nu vor relansa creditarea, desi dobanzile vor continua sa scada, ne informeaza Gardianul.
In ciuda faptului ca dobanzile la credite vor contiunua trendul descendent inceput inca de anul trecut, bancile nu se vor ingramadi nici anul acesta sa acorde imprumuturi populatiei. Din contra, politica bancilor va fi una excesiv de prudenta, acestea axandu-se mai mult pe consolidarea portofoliilor de clienti existenti, considera analistii Finzoom. Avand in vedere contextul actual al pietei, este de asteptat ca dobanzile sa scada in continuare atat in cazul creditelor, cat si in cazul depozitelor.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !