Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Japonezii ne finanteaza metroul spre Otopeni, scrie Gandul.
Guvernul nipon va acorda Romaniei un credit de 315 milioane de euro pentru inceperea lucrarilor la magistrala de metrou spre Otopeni.
Guvernul Japoniei va imprumuta Romania cu 41,87 miliarde de yeni (315 milioane de euro) pentru constructia magistralei de metrou Piata Victoriei - Aeroportul International Henri Coanda Otopeni, a anuntat ieri Ministerul Transporturilor.

Un deputat PSD propune impozitarea averilor mai mari de 500.000 de euro, calculate fara datorii, informeaza Ziarul Financiar.
Incercarile de a aplica principiul de solidaritate sociala, adica de "a lua de la cei bogati si a da la cei saraci", continua cu initiativa unui deputat PSD de a impozita averile mai mari de jumatate de milion de euro.

Din ghearele somajului in bratele antreprenoriatului, titreaza Capital.
Din 2010, cei care si-au pierdut sau care risca sa-si piarda locul de munca ar putea porni o afacere proprie, prin accesarea unui credit special, de maximum 25.000 de euro. Ca urmare a masurilor adoptate recent de Parlamen­tul European, exemplul portughezului Filipe Gil, care si-a deschis un salon de tatuaje apeland la microcredite, poate fi urmat si de somerii romani care decid sa aleaga calea antreprenoriatului.

Plati compensatorii pentru angajatii CFR Marfa, anunta EVZ.
Angajatii CFR Marfa care urmeaza sa fie disponibilizati vor beneficia de sume compensatorii in functie de vechime, se arata intr- un comunicat trimis ieri de Ministerul Transporturilor.Institutia a si lansat in dezbatere publica un proiect de ordonanta de guvern, in nota careia se estimeaza pentru acest fondcheltuieli de 135,2 milioane de lei.

Economia subterana, cat trei imprumuturi de la Fondul Monetar, informeaza Romania Libera.
» Economia subterana, ferita de ochii autoritatilor, face cat trei imprumuturi de la FMI: cel putin 30 miliarde euro, adica aproape un sfert din PIB. Bugetul intocmit de Guvernul Boc nu are acces la acesti bani in lipsa unor masuri puternice pentru a-i scoate la lumina.

Casele de amanet nu pot cere garantii imobiliare pentru imprumuturile acordate, scrie Gardianul.
Casele de amanet pot acorda finantari solicitand garantii numai bunuri mobile, care pot fi pastrate pana la rambursarea imprumutului, atentioneaza banca centrala, dupa ce au aparut in presa informatii potrivit carora unele institutii de acest tip dau credite pe baza de garantii imobiliare.
 
Bancile pierd jumatate din valoarea bunurilor scoase la licitatie, scrie Capital.
Din cauza crizei, bancile au ramas in brate cu terenuri si imobile pe care nu le pot vinde nici la jumatate de pret. Asta dupa ce, in urma cu doi ani, elanul pe piata imobiliara era atat de mare incat bancile acordau credite de milioane de euro chiar si persoanelor fizice, acestea urmand sa fie rambursate din castigurile viitoare, care n-au mai venit.

Cum s-au pierdut doua saptamani cu discutii inutile despre buget, ne informeaza Ziarul Fiananciar.
Niciunul dintre cele peste 6.000 de amendamente la legea bugetului care trecusera de comisii nu a fost adoptat in plenul Parlamentului. TVA la locuintele nou construite nu va fi de 5% cum au decis parlamentarii in comisii, impozitul pe venit la microintreprinderi nu va fi de 3%, iar bugetul agriculturii nu va fi majorat cu 2 mld. lei.

100.000 de angajati vor fi dati afara. Ministrul Muncii explica pentru Gandul pe ce criterii. Boc isi cere scuze, anunta Gandul.
70.000, 80.000, 100.000, 150.000 sau 400.000. In ultimele luni, oficiali guvernamentali s-au intrecut sa arunce pe piata estimari proprii privind numarul bugetarilor care isi vor pierde locurile de munca in acest an. Celor 80.000 de disponibilizati de la inceputul anului - despre care vorbea ministrul Muncii, Mihai Seitan - li s-au adaugat , ieri, inca 20.000 de persoane de catre ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Cand incompetenta se intalneste cu prostia, titreaza EVZ.
Cea mai mare investitie de mediu din sud-estul Europei, statia de epurare a apelor uzate de la Glina, ar putea fi inchisa imediat dupa inaugurarea programata in iunie 2010, din cauza nerespectarii normelor de mediu. Statia este construita din credite si fonduri ISPA, si ar trebui sa epureze apele rezultate din canalizarea Capitalei si a catorva localitati limitrofe.

Plangere penala contra vaccinarii impuse de Cercel, anunta Romania Libera.
Pentru ca actiunile sale nu mai tin seama de nici un fel de respectare a legilor din Romania, dar si a diverselor conventii internationale, secretarului de stat Adrian Streinu-Cercel i se pregateste o plangere penala din partea mai multor organizatii ale societatii civile. Dispozitiile sale privind obligarea medicilor sa se vaccineze, precum si imunizarea copiilor fara acceptul scris al parintilor au fost stopate de ministrul Sanatatii.

Bancherii doresc devalorizarea leului, informeaza Gardianul.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) s-ar putea vedea fortata sa intervina pentru a deprecia leul, daca moneda se apreciaza semnificativ fata de euro, pana la un nivel care ar afecta economia, anticipeaza analistii ING Bank.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !