Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare la 1 ianuarie 2011
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare la 1 ianuarie 2011
Proiectul de lege a pensiilor si problema platii CAS pe contractele de drept de autor au fost principalele subiecte dezbatute la intalnirea de marti, dintre ministrul muncii, Mihai Seitan si reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor din mass-media.
Totodata, noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare, cel mai devreme, la1 ianuarie 2011, a precizat Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale ( MMFPS ), intr-un comunicat emis miercuri.
 
Tema principala dezbatuta la intalnire a fost proiectul de lege a pensiilor, mai precis plata CAS pe contractele de drept de autor de catre acele persoane care au venituri profesionale exclusiv din drepturi de autor si / sau conventii civile.

Premisa de la care s-a pornit in cadrul discitiilor a fost este faptul ca orice persoana are dreptul la pensie, conform Constitutiei, astfel incat la sistemul public de pensii ar trebui sa contribuie toate persoanele care fac venituri de natura profesionala.

Nuanta pe care participantii din partea patronatelor si a sindicatelor au adus-o in discutie a fost legata de oportunitatea introducerii acestei masuri anul acesta, dat fiind ca piata mass-media este una dintre cele mai grav afectate de criza economica. In acest sens s-a discutat despre momentul la care aceasta masura s-ar putea implementa, Dl. Ministru Seitan precizand ca noua lege a pensiilor ar putea intra in vigoare cel mai devreme la 1 ianuarie 2011. Ca urmare, persoanele care realizeaza venituri exclusiv din drepturi de autor si / sau conventii civile nu vor fi afectate de aceasta in acest an, se mai precizeaza in comunicatul MMFPS.

Trebuie adaugat ca, in conformitate cu programul asumat de Romania in negocierile cu partenerii externi, noua lege a pensiilor ar trebui inaintata in Guvern in cel mult doua saptamani, astfel incat aceasta sa intre cat mai repede in dezbaterile comisiilor de specialitate din Parlamentul Romaniei.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !