Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Garda Financiara:
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Garda Financiara:
Amenzi de 350.000 de lei
pentru comercializarea
tigarilor si a bauturilor alcoolic
 
 
Garda Financiara a aplicat amenzi de aproape 350.000 lei, in urma controalelor desfasurate in perioada 4-17 ianuarie, in principalele zone comerciale ale Bucurestiului.
“In contextul actiunilor desfasurate de Garda Financiara in scopul combaterii evaziunii fiscale si activitatilor comerciale ilicite, in prima jumatate a lunii ianuarie au fost organizate actiuni de control in zonele comerciale de larg interes din Capitala avand ca obiectiv verificarea respectarii legislatiei specifice caselor de marcat si, respectiv, prevederile legale care reglementeaza comercializarea produselor accizabile, cu precadere a tigarilor si bauturilor alcoolice”, arata sursa.

Potrivit Garzii Financiare, verificarile au fost organizate in perioada in care activitatile comerciale din piete, complexe comerciale se intensifica, zilnic dupa orele 15.00, respectiv, in zilele de sambata si duminica.

Echipe de control au verificat zonele comerciale din Capitala, amplasate in zona concentrarilor urbane Drumul Taberei, Militari, Stefan cel Mare, Dristor, Crangasi.

“Au fost verificati un numar de 251 agenti economici care desfasoara activitati comerciale in aceste zone fiind aplicate amenzi contraventionale in suma totala de 349.500 lei si efectuate confiscari in valoare estimata de 41.715 lei”, informeaza comunicatul.

De asemenea, in cazul a 21 de agenti economici care incasau sume de bani fara a emite bonuri de casa sau alte documente doveditoare prevazute de lege, s-a procedat la suspendarea activitatii acestora.

Totodata, in zilele de sambata si duminica au fost organizate actiuni de control avand ca obiectiv verificarea respectarii prevederilor legale referitore la comercializarea tigarilor si bauturilor alcoolice. Intrucat in cinci cazuri a fost identificata comercializarea de tigari provenite din contrabanda s-a procedat la confiscarea acestora, insumand peste 42.060 tigarete, iar activitatea a doua societati comerciale a fost suspendata.

“In cadrul acestor actiuni au fost confiscate importante cantitati de bauturi alcoolice pentru care nu a fost dovedita proveninta, fapt pentru care societatilor comerciale in cauza li s-a suspendat activitatea”, mai precizeaza comunicatul.

In acelasi timp, au fost organizate actiuni de combatere a comertului ilicit cu substante halucinogene, fiind identificate trei cazuri in care agentii economici comercializau astfel de produse, sub diferite denumiri, fapt pentru care s-a procedat la suspendarea activitatii acestora si confiscarea produselor in cauza in valoare de peste 36.000 lei.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !