Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Saxo Bank: Ascultati FMI sau leul se va prabusi!, scrie Capital.
Analistii institutiei avertizeaza ca un euro ar putea fi cumparat cu peste 4,8 lei in situatia in care Romania nu va respecta acordul cu Fondul Monetar International.
In plin avant al monedei nationale, mai exista inca analisti care prevad o depreciere abrupta a leului.

Legea salarizarii unitare: Contabilii de la stat sunt in ceata si nu stiu cum sa calculeze salariile, informeaza Ziarul Financiar.
La trei saptamani de la intrarea in vigoare a legii salarizarii unitare, contabilii din institutiile de stat nu stiu inca cum sa calculeze salariile angajatilor. Confuzia generala: legea spune ca salariile nu scad (o parte dintre sporuri sunt incluse in salariul de baza), dar nu da nicio garantie despre pastrarea veniturilor la nivelul anului trecut. Mai exact, bugetarii stiu ca salariile vor ramane la fel, dar nu se stie care sporuri vor fi pastrate.

Rate cu 23% mai mici decat acum doi ani la o locuinta cu doua camere, anunta Gandul.
Cumpararea unei case cu bani imprumutati de la banca se dovedeste mult mai ieftina acum decat in urma cu doi ani, desi dobanzile la creditele ipotecare au crescut cu 19%, iar cursul de schimb a urcat cu peste 11% in aceasta perioada. Insa dupa ce preturile din imobiliare s-au prabusit in acest interval, respectiv cu 31% in cazul apartamentelor cu doua camere din Bucuresti, rata lunara aferenta unui credit ipotecar s-a micsorat cu aproape 23%, se arata intr-o analiza realizata de Alliance Finance Broker, companie specializata in intermedierea de produse bancare.

Tanasescu: FMI nu ne recomanda noi impozite, titreaza EVZ.
In opinia reprezentantului Romaniei la FMI, ideea birului pe avere trebuie analizata in contextul taxarii proprietatii. Nu exista nicio recomandare din partea FMI si a Comisiei Europene pentru modificarea legislatiei fiscale actuale. Iar un eventual impozit pe avere trebuie analizat intr-o dezbatere publica, daca este oportun sau nu, sustine Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI).

Statul te da afara, tot statul te angajeaza, scrie Romania Libera.
Disponibilizarile masive dispuse de Guvern in sectorul public au produs agitatie in randurile angajatilor din institutiile publice, a caror solutie preferata pentru a fenta decizia Executivului este permutarea personalului de la o directie la alta.
 
Ce faci cand te saturi sa tot dai oameni afara, scrie Capital.
Concedierea nu este nici singura, nici cea mai eficienta me­toda de reducere a costurilor de personal. Consultantii au inventariat 20 de metode de diminuare a cheltuielilor unei companii.
Costurile cu personalul variaza intre 10% si 30% din totalul cheltuielilor, in functie de profilul companiilor. Acesta este, in cele mai multe cazuri, principalul capitol din bugetul de cheltuieli al organizatiilor.

Fermierii romani au primit doar 750 de milioane de euro din banii europeni in trei ani. Bruxellesul mai are de dat 8 miliarde, informeaza Ziarul Financiar.
Fermierii romani au la dispozitie 8,8 miliarde de euro pentru dezvoltare rurala pana in 2013, dar procesul de accesare a banilor decurge greu. In ultimii trei ani doar circa 8,4% din aceasta suma au ajuns efectiv in buzunarele fermierilor, potrivit datelor furnizate de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Datoria Romaniei va ajunge la 43 de miliarde de euro. FMI avertizeaza Guvernul Boc: Grecia da faliment, anunta Gandul.
In momentul de fata, datoria publica a Romaniei este "sub control" si "confortabila", insa exista "semne de intrebare" privind evolutia ei in viitor, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, care face trimitere la situatiile economice dezastruoase din Grecia sau Portugalia. Conform calculelor Gandul, datoria Romaniei va ajunge la 43 de miliarde de euro la finele anului, in crestere cu 17,5% fata de 2009.

Banca Mondiala: recesiunea s-ar putea adanci in 2011, ne spune EVZ.
Previziunile Bancii Mondiale indicau o scadere cu aproape 3% a economiei mondiale in 2009, insa contractia a fost mai mica, de putin peste 2%. Totusi, daca mediul de afaceri nu va face investitii, recesiunea va fi mult mai severa in 2011. Potrivit ultimului raport dat publicitatii de Banca Mondiala, economia mondiala a depasit recesiunea intr-un ritm mult mai alert decat se anticipase initial. Previziunile pentru 2010 raman neschimbate, in vreme ce perspectivele pentru 2011 si anii ce vor urma sunt rezervate, in conditiile in care statele vor renunta la planurile de sustinere a economiei, iar bancile nu vor dezgheta creditarea.

Creditarea firmelor se mentine la un nivel insuficient, informeaza Romania Libera.
Bancile nu vor relua creditarea catre sectorul privat in acest an, intrucat vor analiza situatia companiilorcare solicita imprumuturi pe baza bilantului din 2009, care "arata dezastruos", sustin specialistii. In acelasi timp, soldul creditelor neperformante se afla in continua crestere, astfel ca profitabilitatea bancara se va mentine sub presiune, pe fondul scaderii creditarii.

Adrian Vasilescu: Impozitarea averilor ar fi o greseala, titreaza Money.ro
Intr-un an in care tot mai multi romani sunt amenintati de somaj, statul nu face aproape nimic ca sa incurajeze angajarea lor. De aceea consilierul guvernatorului Bancii Nationale, Adrian Vasilescu, considera ca impozitarea averilor romanilor ar fi o mare greseala.
 
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !