Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow UNJR: Proiectul legii pensiilor incalca drepturile fundamentale ale omului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

UNJR: Proiectul legii pensiilor incalca drepturile fundamentale ale omului
Proiectul legii pensiilor incalca drepturi fundamentale ale omului, precum si ordinea de drept constitutionala, considera Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR). In acest sens, UNJR a adresat ministrului justitiei o scrisoare deschisa, solicitand o reactie prompta a Ministrului Justitiei (MJLC) pentru restabilirea legalitatii si ordinii de drept.
 
ntelegand rolul lor social, judecatorii membri ai UNJR atrag atentia public asupra incalcarilor flagrante din cuprinsul acestui proiect de lege si asupra consecintelor negative iminente pentru toate categoriile sociale.

“Este necesara, mai mult decat oricand, restabilirea legalitatii, prin respectarea principiilor si drepturilor fundamentale recunoscute de tratatele internationale la care Romania este parte. Pentru acest motiv, UNJR solicita Ministrului Justitiei sa isi exercite atributiile legale stabilite in sarcina sa prin Hotararea de Guvern nr.652 din 27 mai 2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, in sensul de a interveni energic pentru apararea ordinii de drept si a drepturilor si libertatilor cetatenesti (art. 2 si art. 3 lit. f din H.G. 652/2009)”, se arata in scrisoarea adresata MJLC.

UNJR cere ministrului justitiei ca, in analiza pe care urmeaza sa o faca asupra acestui proiect de act normativ, sa nu avizeze proiectul legii pensiilor in forma actuala (potrivit obligatiei stabilite prin art. 6 pct. 6 din H.G. 652/2009), avand in vedere ca acest proiect nu este unul concordant cu Constitutia Romaniei si nici nu indeplineste criteriile de tehnica legislativa.

In exercitarea acestei obligatii legale, UNJR solicita public ministrului justitiei sa dea un aviz negativ de legalitate si constitutionalitate in privinta proiectului Legii unitare a pensiilor elaborat de Ministerul Muncii.

In opinia UNJR, numeroase dispozitii din acest act normativ contravin normelor constitutionale, Conventiei Europene a Drepturilor Omului si jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Incalcarea principiilor constitutionale ale neretroactivitatii legii, egalitatii de tratament a cetatenilor in fata legii, nediscriminarii, inclusiv prin crearea unor privilegii speciale pentru categorii precum angajati ai serviciilor secrete foste si actuale este atat de evidenta in cuprinsul acestui proiect de lege, incat UNJR solicita ministrului sa ia pozitie, data fiind importanta acestuia si impactul extraordinar pe care il va avea asupra intregii societati romanesti.

“Adoptarea si punerea in aplicare a acestui proiect de lege ar conduce la perturbarea intregii societatii romanesti, nemultumirile cetatenilor vizati de acest act normativ, facute deja publice, urmand sa imbrace forma actiunilor in justitie, ceea ce va conduce la un val de procese, cu consecinte grave atat pentru justitiabili cat si pentru instantele de judecata, iar in final pentru Statul Roman care va trebui sa suporte financiar eventualele despagubiri pentru prejudiciile cauzate prin aceasta lege”, se mai arata in scrisoarea UNJR.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !