Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
S-a redeschis sezonul de vanatoare la TVA pe persoana fizica, anunta Capital.
Persoanele fizice au intrat iar in atentia Fiscului. Motivul: plata TVA pentru veniturile care depasesc 35.000 de euro pe an obtinute din activitati independente, profesii liberale si drepturi de autor.
 

Administratiile fiscale din toata tara transmit din ce in ce mai multe notificari persoanelor fizice care ar trebui sa se inregistreze ca platitoare de TVA si sa verse taxa la buget.

Cum se lupta esticii cu criza: Ungurii cresc taxele, balticii fac concedieri masive si scad pensiile. Urmeaza Romania?, scrie Gandul.
Exista o vorba: "Daca ma compar cu altii, sunt minunat. Daca ma compar cu exigentele mele, sunt jalnic". Despre exigentele noastre, multi ar spune ca nu le avem, iar despre comparatii, ca indiferent cu cine ne-am compara, tot rau am arata. Si asta deoarece Romania nu este singurul stat din regiune unde autoritatile au ales sa creasca unele impozite sau chiar sa se gandeasca la unele care ar reprezenta o premiera mondiala - cum e cazul taxei fast - food.

La bancile mari nici dobanda de 7% nu ajunge pentru a ieftini creditul in lei la o singura cifra, informeaza Ziarul Financiar.
Bancherii dau ca sigura o reducere a dobanzilor la depozitele in lei dupa semnalul transmis de BNR, chiar de pana la un punct procentual, insa la credite o ieftinire semnificativa este conditionata de imbunatatirea perceptiei de risc, adica de o temperare a neperformantelor. La randul lor, analistii financiari oscileaza de la a considera miscarea BNR drept oportuna pana la a o interpreta ca o dovada de teama, dupa ce piata.

Impozitul de 3% pe venit, unic in Europa, scrie EVZ.
Facilitatea de care au beneficiat micii intreprinzatori pana de curand nu apare in sistemul fiscal al niciunui alt stat membru. Irlanda ajuta firmele cu profituri mici, timp de trei ani. Odata cu eliminarea impozitului de 3% pe venitul microintreprinderilor, de la inceputul acestui an, a disparut o exceptie din Uniunea Europeana. Aflati, in cadrul campaniei EVZ de sustinere a microintreprinderilor platitoare, pana la finele lui 2009, de impozit pe venitul microintreprinderilor, cum sunt sus tinute micile afaceri in alte state membre.

Dumitru, Raiffeisen: Salariile din mediul privat ar putea creste cu 3-4% in 2010, titreaza Money.ro.
Romania ar putea reveni pe crestere economica in acest an exclusiv pe fondul masurilor de reforma luate de sectorul privat, spun analistii economici. Restructurarea business-ului a inceput sa isi arate semnalele pozitive si nu este exclus ca in acest an, numarul locurilor de munca si nivelul salariilor sa creasca in economia reala.

Sursa: Avocatnet.ro

 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !