Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Noutatile fiscale si legislative dezbatute la Tax, Law & Lobby
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Noutatile fiscale si legislative dezbatute la Tax, Law & Lobby
Business Review a organizat pe 9 februarie cea de-a opta editie Tax, Law & Lobby- forum fiscal, de legislatie si derulare a afacerilor, cu sprijinul unor importante companii din domeniu, precum PricewaterhouseCoopers Romania, Mazars, bpv GRIGORESCU, Ensight Management Consulting, Biris Goran, TaxHouse si Transfer Pricing Services.
 
Peste 150 de persoane au participat la cele 6 sesiuni de conferinte si workshopuri sustinute de reputati specialisti in domeniul taxelor, al legislatiei dar si profesionisti din zona de lobby si advocacy, precum: Peter de RUITER- PwC Romania, Gabriel SINCU - Mazars, Angela ROSCA- TaxHouse, Anca GRIGORESCU - bpv GRIGORESCU, Gabriel BIRIS- Biris Goran, Anca GRIGORESCU - bpv GRIGORESCU, Mihaela DANALACHE- Ensight Management Consulting, Adrian LUCA- Transfer Pricing Services, Gilda LAZAR- JTI, Laura FLOREA- Point Public Affairs.

In cadrul primei sesiuni a evenimentului au fost prezentat lectiile invatate in 2009- atat din punctul de vedere al fiscalitatii cat si al reorganizarilor companiilor- si asteptarile mediului de afaceri de la factorii de decizie. Peter de Ruiter, Partener, Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PricewaterhouseCoopers Romania a declarat ca :”autoritatile fiscale din Romania pot si trebuie sa faca mai mult pentru a imbunatati eficienţa colectarii fiscale. Pe baza actualului cadru legislativ, ministerul de Finante ar trebui sa poata colecta mai multe taxe decat o face in prezent. Aceasta tine indeosebi de calitatea inspectorilor fiscali, dar si de reducerea complexitatii obligatiilor impuse contribuabililor”, a declarat Peter de Ruiter. Acesta a adaugat ca Guvernul ar putea recurge la cresterea TVA cu 1-2 procente inca din acest an, atunci cand va vedea ca nu isi poate indeplini tintele de deficit bugetar impuse de acordul cu FMI.

Gabriel SINCU, Partner, Head of Tax&Compliance Services - Mazars, considera de asemenea ca este posibila o majorare a taxei cu valoare adaugata anul acesta, insa nu recomanda aceasta masura, declarand ca „ar demonstra incapacitatea statului de a colecta bani din impozitele directe.”

Discutand despre cadrul desfasurarii activitatilor de lobby in Romania, Oana NASTASE, Communication & Corporate Affairs Director – Rompetrol, a declarat ca: ”In Romania se practica foarte mult un lobby reactiv, iar companiile nu apuca sa aiba o atitudine pro-activa.”

Cristian LUTAN, Advocacy Practice Leader - Candole Partners, considera ca mediul de afaceri trebuie sa treaca la atitudinea pro-activa. Acest lucru se poate face prin cateva modalitati: Strategie interna – sa se gandeasca in termeni de impact asupra afacerilor; analiza riscurilor modificarilor legislative; formularea unor solutii care sa aiba o baza de incluziune a mai multor puncte de vedere.

Cea de-a treia sesiune a abordat aspecte fiscale si solutii privind sistemul de taxe din perspectiva specialistilor Gabriel SINCU – Mazars, Diana COROABA- PricewaterhouseCoopers Romania
Mihaela DANALACHE - Ensight Management Consulting, Alexander MILCEV - Ernst&Young, Adrian LUCA - Transfer Pricing Services, Florin GHERGHEL - Noerr Finance & Tax.

Gabriel SINCU, Partener la Mazars, coordonatorul departamentelor de consultanta fiscala si outsourcing, a prezentat participantilor evolutia si istoricul ideii de cota unica de impozitare: „Cota unica moderna asa cum a fost gandita de initiatorii ei, economistii americani Hall & Rabushka, presupune nu doar lipsa unor cote progresive de impozitare. Sistemul necesita o reducere dramatica a birocratiei, precum si a facilitatilor si deducerilor oferite diverselor categorii de contribuabili. Din pacate, asta ne face sa credem ca nu avem un sistem de cota unica in Romania.”

Daniela COROABA, Director, Departamentul de Impozite si Taxe indirecte PricewaterhouseCoopers Romania, a discutat despre noul pachet de TVA - raportari suplimentare si actualizarea sistemelor IT. Toate aceste schimbari legislative si fiscale au numeroase implicatii la nivel de procese, sisteme si oameni, iar Mihaela DANALACHE, Partener - Ensight Management Consulting, a declarat ca Guvernul ar trebui sa inteleaga ca toate aceste modificari necesita mai mult timp de adaptare si implementare din partea companiilor, atat in ceea ce priveste factorul uman, cat si sistemele si procesele.

Sesiunile de conferinte au fost urmate de 3 workshopuri, organizate de PricewaterhouseCoopers Romania, TaxHouse si Transfer Pricing Services.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !