Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Garda Financiara: Amenzi de peste 6,2 milioane de lei, pentru evaziune fiscala
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Garda Financiara: Amenzi de peste 6,2 milioane de lei, pentru evaziune fiscala
Garda Financiara a desfasurat peste 4.000 de actiuni de control operativ si inopinat, in urma carora au fost aplicate amenzi in valoare totala de peste 6.2 milioane de lei, dintre care peste 3 milioane de lei au fost deja incasati la bugetul de stat, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), intr-un comunicat de presa, emis vineri.
 
Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare, in perioada 1-7 februarie 2010, au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, precum si monitorizarea achizitiilor intracomunitare.

Dintre actele de control incheiate, 77 de dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu de peste 41 de milioane de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri in valoare de 2.5 milioane de lei.

In Giurgiu, o firma a prejudiciat statul cu 2.5 milioane de lei

Verificarile, care au vizat activitatea unei firme din judetul Giurgiu, s-au finalizat prin stabilirea in sarcina acestui operator economic a unui prejudiciu de peste 2.500.000 lei.

Intr-o prima etapa, comisarii Garzii Financiare au stabilit ca societatea in cauza a emis catre un beneficiar, un numar de 8 facturi fiscale, prin care a comercializat cantitatea de peste 2 000 de tone produse agricole.

Ulterior, prin extinderea verificarilor, inclusiv pe baza datelor existente in raportarile semestriale ale partenerilor comerciali (declaratia 394), rulajele conturilor bancare ale firmei in cauza si facturile fiscale identificate la terti, a rezultat ca, in intervalul anilor 2007 si 2008, societatea cuprinsa in control a furnizat produse agricole de cultura catre un numar total de 22 beneficiari interni.

In contextul in care reprezentantii societatii s-au sustras sistematic verificarilor, iar conform datelor solicitate organelor fiscale a rezultat ca, aferent perioadei controlate, firma in cauza nu a depus declaratiile/deconturile prevazute de cadrul legal, s-a concluzionat ca operatiunile comerciale identificate nu au fost inregistrate in evidentele financiar-contabile ale societatiii giurgiuvene.

Motivat de natura aspectelor constatate, pentru continuarea cercetarilor si stabilirea persoanelor vinovate, cazul a fost sesizat in mod operativ Parchetului de pe lânga Tribunalul Judetean Giurgiu.

Evaziune fiscala de peste 1.5 milioane de lei, in Ialomita

In urma verificarilor care au vizat activitatea unei firme ialomitene, comisarii Garzii Financiare au stabilit in sarcina acestui operator economic un prejudiciu al carui cuantum total depaseste suma de 1.5 milioane de lei.

In cadrul documentelor de evidenta financiar-contabila puse la dispozitie de catre Politie, au fost identificate un numar de 34 de borderouri de achizitie cereale de la persoane fizice, prin care firma in cauza justifica intrarile acestor marfuri. Extinderea verificarii realitatii si legalitatii acestor inscrisuri a relevat faptul ca pentru 31 din borderourile in cauza, seriile si numerele actelor de identitate inscrise ca fiind ale vânzatorului sunt false, in sensul ca persoanele in cauza nu figureaza in baza de date specializata a Politiei sau documentele de identitate nu apartin persoanelor mentionate.

Totodata, conform prevederilor legale, pentru acest operator economic, a fost emisa o decizie de instituire de masuri asiguratorii, care a fost transmisa, impreuna cu o copie a actului de control, catre Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Braila.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !