Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Registrul Comertului Bucuresti a solutionat peste 9.000 de dosare restante
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Registrul Comertului Bucuresti a solutionat peste 9.000 de dosare restante
Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti (ORC -TB) a solutionat peste 9.000 de solicitari restante, dintr-un total de peste 11.000. Astfel, in prezent toate solicitarile restante care nu necesitau completarea actelor sau clarificari in legatura cu obiectul cererii sunt solutionate, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Justitiei, emis miercuri.
 

Daca la data intrarii in vigoare a modificarilor legislative prin care s-a renuntat la implicarea in activitatea oficiilor registrului comertului a judecatorilor, respectiv ianuarie 2010, existau 11.565 de solicitari restante, in acest moment au mai ramas de finalizat doar 1.846 cereri.

Acestea, pe de alta parte, au fost analizate si au primit rezolutie de amanare, aflandu-se astfel la al doilea termen de amanare acordat. Conform prevederilor legale, daca nici in cele 15 zile, cat reprezinta al doilea termen de amanare acordat, nu se completeaza documentele sau nu se clarifica obiectiunile din dosar, cererile vor primi rezolutie de respingere.

La nivel national, in perioada 14 ianuarie 2010 – 10 februarie 2010 comparativ cu perioada 14 decembrie 2009 – 13 ianuarie 2010, s-a inregistrat o crestere de 23,38% a numarului de solicitari adresate Registrului Comertului. Solutionarea dosarelor curente se desfasoara cu respectarea termenelor de eliberare prevazute de legislatia in vigoare, respectiv 3 zile pentru constituiri si 5 zile pentru mentiuni.

In decembrie 2009, Guvernul a modificat cadrul legal astfel incat cererile de inregistrare in registrul comertului si, dupa caz, alte cereri aflate in competenta de solutionare a judecatorului delegat au fost transferate in competenta de solutionare a directorului oficiului registrului comertului de pe langa tribunal si/sau persoanei sau persoanelor desemnate de catre directorul general al Oficiului National al Registrului Comertului. Dupa adoptarea acestei modificari, conducerea ONRC a dispus o serie de masuri interne pentru rezolvarea cat mai rapida a dosarelor restante la ORC –TB.

Astfel, in Bucuresti, incepand din data de 14 ianuarie 2010, activitatea s-a desfasurat pe doua fluxuri operationale:

-pentru dosarele nesolutionate inainte de aceasta data a fost prelungit programul de lucru pentru compartimentele care efectueaza operatiuni de verificare, operare date si editare documente si va fi suplimentat personalul pentru activitatile de verificare, operare si eliberare documente

-pentru dosarele inregistrate dupa data de 14 ianuarie 2010 s-a asigurat activitatea de verificare, inregistrare si solutionare a cererilor cu respectarea termenelor de eliberare prevazute de legislatia in vigoare

Sursa: Avoctnet.ro

 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !