Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Angajatorii ar putea primi o subventie lunara timp de un an, pentru fiecare somer angajat
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Angajatorii ar putea primi o subventie lunara timp de un an, pentru fiecare somer angajat
Angajatorii care incadreaza in munca someri ar putea beneficia timp de 12 luni de o subventie lunara pentru fiecare persoana incadrata, potrivit unei propuneri legislative depusa recent la Senat.
 
 
Potrivit expunerii de motive, acest proiect de lege presupune o adaptare a prevederilor art. 80 si 85 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si a stimularii ocuparii fortei de munca, la nevoile actuale ale pietei fortei de munca, lovita in aceasta perioada de disponibilizari colective si diminuari drastice ale fortei de munca active.

Masurile propuse se adreseaza si somerilor care beneficiaza deja de indemnizatie de somaj la data de 31 decembrie 2009 si prevede subventionare incadrarii in munca a somerilor prin acordarea unei sume de bani angajatorului egala cu salariu minim brut pe economie garantat in plata, facandu-se in acelasi timp o diferentiere in functie de nivelul studiilor.

Astfel, potrivit proiectului, ”angajatorii care incadreaza in munca pe durata nedeterminata someri indemnizati aflati in evidenta Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca la data de 31 decembrie 2009, primesc pentru o perioada de 12 luni, o subventie lunara pentru fiecare persoana incadrata, reprezentand o suma acordata diferentiat in functie de nivelul studiilor”:
a) 1 salariu de baza minim brut pe economie garantat in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru persoanele incadrate ca urmare a ocuparii unui post pentru care conditia de pregatire este cea de finalizare a ciclului secundar superior liceal sau a invatamantului postliceal
b) 1,2 salarii de baza minime brute pe economie, garantate in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru persoanele incadrate ca urmare a ocuparii unui post pentru care conditia de pregatire este cea de finalizare a ciclului secundar superior liceal sau invatamantul postliceal
c) 1,5 salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata, in vigoare la data incadrarii in munca, pentru persoanele incadrate ca urmare a ocuparii unui post pentru care conditia de pregatire este cea de finalizare a invatamantului superior.

Masurile de stimulare nu se acorda in perioadele in care raporturile de munca sau serviciu sunt suspendate.

Totodata, angajatorii care incadreaza persoane din aceasta categorie sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale acestor salariati cel putin 2 ani de la data incadrarii in munca.

De asemenea, proiectul prevede faptul ca angajatorii care inceteaza raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor incadrate in conditiile de mai sus, anterior termenului stabilit, sunt obligati sa restituie in totalitate agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca sumele incasate pentru fiecare persoana , la care se adauga dobanda de referinta a BNR in vigoare la data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !