Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Emil Boc: Nu dorim sa facem economii bugetare pe seama copiilor
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Emil Boc: Nu dorim sa facem economii bugetare pe seama copiilor
Alocatiile ar trebui acordate in cuantum mai mare pentru copiii care provin din familii cu venituri mici, considera premierul Emil Boc, acesta subliniind ca alocatiile diferentiate nu incalca drepturile prevazute de Constitutie, ci reprezinta aplicarea unui principiu al solidaritatii active.
 
”Nu dorim sa facem economii bugetare pe seama copiilor. Vrem sa aplicam un principiul al solidaritatii active, asta inseamna ca trebuie sa-i sprijinim pe cei care au cea mai mare nevoie de resurse financiare, in functie de situatia in care se gasesc” a declarat primul ministru.

“Cuantumul alocatiei se stabileste de stat, punctul nostru de vedere, pe care l-am supus dezbaterii publice, este ca ar trebui sa acordam resurse financiare mai consistente pentru copiii care provin din familii cu venituri mai mici in comparatie cu copiii care provin din familii cu resurse financiare mai mari. Deci, inca o data, nu e vorba de a face economii la bugetul de stat, ci de a orienta si cu mai mula eficienta banii care se platesc pe alocatii” a adaugat premierul.

Emil Boc considera ca aplicarea unei asemenea masuri reprezinta un principiu de solidaritate active ce nu incalca Constitutia. “Cuantumul nu este stabilit de Constitutie, dreptul este consacrat de Constitutie”, spune acesta.

Ministerul Muncii are in lucru un proiect de act normative prin careaAlocatia de stat pentru copii se va acorda in cuantumuri diferentiate, in functie de veniturile pe membru de familie si de numarul de copii din familie.

Potrivit Ministerului Muncii, prin Programul de Guvernare se propune revizuirea conceptiei programelor de asistenta sociala, prin orientarea acestora in functie de nivelul veniturilor realizate pe familie si restructurarea prestatiilor sociale existente atat la nivel national, cat si local, astfel incat acestea sa reprezinte o forma complementara de protectie sociala si nu sa constituie unica sursa de venit pentru cei care au capacitate de munca” se arata in comunicatul Ministerului Muncii.

Una dintre masurile propuse are in vedere unificarea alocatiei de stat cu alocatia familiala complementara, respectiv alocatia de sustinere pentru familia monoparentala.

Noua alocatie unitara rezultata se va acorda in cuantumuri diferentiate in functie de veniturile pe membru de familie si de numarul de copii din familie. Cuantumurile vor fi mai mari pentru familiile cu venituri mai reduse si direct proportionale cu numarul de copii, urmand ca familiile cu venituri foarte mari sa primeasca alocatia intr-un cuantum foarte mic.

In prezent, de alocatia de stat pentru copii 0 – 18 (19) ani beneficiaza un numar de aprox. 3,9 milioane copii, iar de alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familia monoparentala, care se acorda acelor familii cu venituri pe membru de familie de pana la 470 lei, beneficiaza un numar de aprox. 799.300 familii.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !