Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Executivul va ingheta salariile si pensiile, cu exceptia celor minime
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Executivul va ingheta salariile si pensiile, cu exceptia celor minime
Guvernul intentioneaza sa ia o serie de noi masuri pentru reducerea cheltuielilor cu salariile bugetarilor, printre care si inghetarea tuturor salariilor si pensiilor, mai putin a celor minime, astfel incat sa realizeze o economie de 0,3% din Produsul Intern Brut (PIB), potrivit scrisorii de intentie adresata Fondului Monetar International (FMI).
 

Ordonanta de Urgenta privind ratificarea Scrisorii de intentie, semnata de autoritatile romane la Bucuresti la 5 februarie 2010 si aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 19 februarie 2010, si pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2009 privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre Romania si Fondul Monetar International, convenit prin Scrisoarea de intentie transmisa de autoritatile romane, semnata la Bucuresti, la 24 aprilie 2009, si prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 4 mai 2009, precum si a Scrisorii suplimentare de intentie, semnata de autoritatile romane la data de 8 septembrie 2009 si aprobata prin Decizia Consiliului director al Fondului Monetar International din 21 septembrie 2009 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 120, din 23 februarie 2010.

“Vom implementa masuri de reducere in continuare a cheltuielilor cu salariile, inclusiv o inghetare a tuturor salariilor, cu exceptia salariilor minime (economie de 0,3% din PIB), o continuare a politicii de inlocuire doar a unui angajat din 7 care parasesc sistemul si reducerea platii orelor suplimentare si a primelor (0,2% din PIB), insotite de modificari structurale de reducere a numarului de salariati in sectorul public (0,2% din PIB)”, se arata in documentul adresat FMI.

De asemenea, Guvernul si-a propus ca, prin implementarea legii de reforma a sistemului de pensii, sa realizeze o economie de 0,1% din PIB, datorita unei baze mai mari de contributii, unui control mai bun al revendicarilor frauduloase de pensii de invaliditate si unui numar mai mic de pensionari anticipate.

Totodata, Executivul precizeaza ca pensiile si salariile minime nu vor fi afectate de aceste masuri.

Un alt angajament al Guvernului se refera la economisirea a 1,1% din PIB prin inghetarea cheltuielilor cu bunuri si servicii, a anumitor transferuri, precum si unele reduceri ale cheltuielilor cu bunurile si serviciile datorate reorganizarii agentiilor de stat.

“In cazul in care aceste masuri nu genereaza consolidarea prevazuta, suntem de acord sa implementam masuri suplimentare”, specifica semnatarii documentului.

Guvernul precizeaza ca un alt set de masuri menite sa reduca cheltuielile cu salariile bugetarilor a fost aprobat, in august 2009. Printre masurle Executivului, fiind inclusa sperioada de doua saptamani de concediu neplatit acordata celor mai multi dintre angajatii din sectorul public.

Sursa: Avocatnet.ro

 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !