Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Statul se bazeaza exclusiv pe mediul privat sa creeze noi locuri de munca in 2010. Nu angajam ca sa economisim bani, spun oamenii de afaceri, scrie Ziarul Financiar.
 
Eliminarea contributiilor sociale pentru companiile care trimit angajati in somaj tehnic si cele care angajeaza someri - cele doua masuri luate de Guvern pentru protejarea si crearea de locuri de munca - se bazeaza aproape exclusiv pe angajatorii din mediul privat, care a facut cele mai multe concedieri anul trecut.

Ocaua mica si ocaua mare la preturile asigurarilor RCA, scrie Capital.
Unii soferi vinovati de producerea unui accident pot beneficia de reduceri la cumpararea politelor RCA chiar si dupa aplicarea sistemului conceput special pentru a-i sanctiona. Sistemul actual de sanctiuni si de premii pentru asiguratii RCA in functie de accidentele provocate are mai multe imperfectiuni.

Cei trei pensionari de lux creatie a legilor speciale, informeaza EVZ.
Trei fosti bugetari beneficiaza acum de pensii de serviciu de peste 10.000 de lei lunar, desi nu indeplinesc conditiile clasice de pensionare. Nu au varsta legala de pensionare sau nu au indeplinit stagiul minim de cotizare la bugetul de pensii. Desi in baza legii „clasice” - valabila pentru 5,3 milioane de pensionari -, ei nu ar fi avut dreptul sa iasa din activitate, primesc lunar peste 10.000 de lei din bugetul statului, gratie legilor care au introdus pensiile de serviciu. Este vorba de trei fosti bugetari care incaseaza acum cele mai mari pensii din domeniul lor de activitate: un fost consilier al Curtii de Conturi, un fost grefier si un fost functionar public parlamentar.

Seitan: „Scoala romaneasca s-a rupt de piata muncii“, titreaza Gandul.
Statul cheltuie degeaba banii pe cursuri de recalificare si reconversie in domenii in care nu exista cerere, precum cofetari si frizeri, in loc sa tina cont de realitatile de pe piata muncii, spune Mihai Seitan, ministrul Muncii. "Exista un mare «gap» (gol - nr.r) intre ceea ce pregateste scoala romaneasca, dar si cea europeana si ceea ce se cere pe piata muncii (...) Scoala romaneasca s-a rupt de piata muncii", a spus joi Seitan, cu ocazia unei dezbateri pe tema pietei fortei de munca.

70% din companii au marit salariile anul trecut, anunta Romania Libera.
In toate sectoarele au fost cresteri salariale in 2009. Doar 16% din companiile private au apelat anul trecut la masura somajului tehnic. In intreprinderile direct productive, s-a aplicat cel mai des somajul tehnic pana la trei luni pentru angajati. Companiile private din sectorul industrial au apelat, in proportia cea mai mare (55%), la masura de a evita concedierile angajatilor, aplicand metoda somajului tehnic pe o perioada de pana la trei luni. Sectoarele IT si servicii financiare nu au utilizat somajul tehnic, in timp ce in segmentul de bunuri de consum numai 5% au aplicat masura.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !