Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Despre puterea negocierii
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Despre puterea negocierii

Oamenii doresc sa primeasca ce merita, asa ni se pare corect! De foarte multe ori insa, in viata nu primesti ce meriti, primesti ce negociezi. Chiar si atunci cand mergi la un interviu de angajare iti negociezi valoarea. Negocierea iti da puterea de a valorifica mai bine ceea ce ai sau ceea ce esti. Atunci cand nu negociezi fii sigur de un lucru: nu se va pune pret pe ceea ce ai de oferit. Puterea negocierii vine din interior, vine din modul cum pui problema.

Scris de Marian Rujoiu, Trainer Manager Extreme Training
The way to excellence! www.traininguri.ro


Negocierea imbraca forme din ce in ce mai diferite. Ne-am obisnuit sa ne referim la negociere numai atunci cand avem o discutie fata in fata. Negocierea este insa peste tot. Atunci cand scrii un articol pe un blog, negociezi valoarea ta, atunci cand ai o discutie in familie despre alegerea unei solutii, atunci cand prezinti o realizare a ta. Cand interactionezi cu oamenii fara un scop precis tot negociere este. Poate doresti numai sa transmiti o imagine despre tine, sau poate dorestu sa pui un pret pe ceea ce ai de oferit.

Ti s-a intamplat uneori sa nu apreciezi ceea ce ai primit. Raspunsul standard este acela ca intotdeauna o faci, realitatea insa e alta. Presupunem ca esti invitat sa participi gratuit la un curs. Poate o sa mergi, poate ca nu. Daca ai plati 500 E pentru acel curs cu siguranta ai merge si ai analiza foarte atent participarea ta. Atunci cand iti cumperi o masina, si negociezi foarte putin, pleci cu impresia ca daca ai fi negociat mai mult poate ai fi scos un pret mai bun si apare un mic sentimet de regret. Cu cat platesti mai mult cu atat apreciezi mai mult, cu cat platesti mai putin cu atat apreciezi mai putin. Cand spun ca platesti mult, nu ma refer numai la bani, ma refer si la timp de exemplu. Daca ai negociat timp de doua ore si ai obtinut ce doreai pleci satisfacut. Daca negocierea ar fi durat 5 secunde, in care tu ai fi obtinut ceea ce doreai, cu siguranta te-ai fi intrebat daca nu ai fi putut mai mult, daca nu cumva e ceva putred la mijloc etc. Negocierea iti da o valoare mai mare, iar valoarea mare iti da putere mai multa.

De exemplu in hipnoza este foarte important ce parere are pacientul despre cel care-l hipnotizeaza. Aceasta convingere a subiectului il poate pune in transa numai printr-o simpla privire a hipnoterapeutului. Acel hipnoterapeut poarta valoarea cu el, iar valoarea influenteaza. Interactionezi mereu cu oameni care percep realitatea intr-un anumit fel, iar negociind poti ajunge sa modifici felul lor de a o percepe.

Daca esti tentat sa spui da foarte repede, amana putin, mai stai pe ganduri, mai cere ceva la schimb si negociaza. In acest fel vei da un sentiment placut partenerului de negociere. Nu spune da imediat, intra in jocul negocierii si vei fi mai apreciat atat tu, cat si ceea ce ai de oferit.

Exista multe motive pentru care merita sa negociezi iar mai jos mentionez cateva:

* castigi o experienta unica cu fiecare negociere
* iti faci o viata mai usoara
* castigi mai multi bani
* afli lucruri noi de fiecare data
* iti implinesti visele
* dai sentimentul de satisfactie si partenerului
* iti consolidezi imaginea personala
* castigi incredere mai mare in tine
* obtii maximul posibil de la partener
* poti si nu te costa nimic!
* inveti sa pretuiesti lucrurile la adevarata lor valoare

Sunt oameni care spun ca ei nu negociaza, uneori poate fi si aceasta o tehnica, insa a refuza constant negocierea dovedeste de cele mai multe ori o lipsa de flexibilitate. Îti stau la dispozitie sute de tehnici de negociere iar unele dintre ele ti se pot potrivi foarte bine. Atentie! Negociezi permenanent insa atunci cand risti sa pierzi totul, renunta!

Atunci cand ti se cere ceva, ofera, insa cere altceva la schimb, orice, o promisiune, un zambet, adapteaza-te la situatie! Vei fi surprins ca in acest mod, ceea ce oferi este apreciat mult mai mult. Poate ca ai simtit uneori ca negociezi cu copiii, cu parintiii, cu partenerul de viata, cu seful, cu doamna de la un ghiseu, cu mecanicul auto, cu operatorul de turism, cu colegii de serviciu, aproape cu oricine interactionezi. Cu cat vei negocia mai mult, cu atat vei deveni un mai bun.

Sper ca v-am convins ca merita sa negociati!

Retineti: “in viata nu primiti ce meritati, ci ceea ce negociati!”
________________
Marian Rujoiu
www.marian-rujoiu.ro (blogul personal)
www.traininguri.ro (siteul Extreme Training)
www.e-antreprenor.ro (cursuri gratuite)
Extreme Training iti ofera Excelenta in Vanzari, Negociere, Comunicare in Afaceri, Manipulare, Motivare Non-Financiara, Dezvoltare Manageriala, Comunicare Organizationala, Dezvoltare Personala, Leadership, Management de Proiect, Time Management, Coaching si Teambuilding.
Alege Excelenta! Alege Extreme Training! Alege sa fii mai bun!
Extreme Training, the way to excellence!
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !