Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Guvernul va adopta masuri pentru combaterea evaziunii fiscale
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Guvernul va adopta masuri pentru combaterea evaziunii fiscale

Guvernul va adopta o serie de masuri legislative pentru a reduce evaziunea fiscala, considerata principala rezerva pentru majorarea veniturilor bugetare, a afirmat ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, in cadrul unei conferinte de presa organizate de Administratia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF), marti 02.03.2010.

In cadrul conferintei, reprezentantii guvernului au anuntat ca pregatesc o serie de masuri legislative pentru sprijinirea mediului de afaceri din Romania, precum si, pentru imbunatatirea activitatii de combatere a evaziunii fiscale. Printre aceste masuri se numara si un ordin care va amana plata anticipata a impozitului pe profit pentru anul 2010.

„Guvernul face in continuare eforturi sa gaseasca solutii pentru sprijinirea mediului de afaceri. Am discutat si cu Ministrul Finantelor si, in 2010, nu se va plati impozitul anticipat pe profit. In cadrul modificarilor la Codul Fiscal vom pastra si in acest an prevederea de a nu se plati anticipat impozitul pe profit, tinand cont de contextul economic in care ne aflam. Vom avea in continuare o asemenea abordare pentru cei care creaza locuri de munca si sustin afaceri in aceasta tara” a declarat prim-ministrul Emil Boc, in cadrul conferintei.

In acest context, Sebastian Vladescu a afirmat ca, in conditiile in care Romania traverseaza o perioada de criza este nevoie de investitii si majorarea cheltuielilor de capital.

„Am putea face asta foarte usor majorand taxe si impozite. Nu vrem sa facem acest lucru”, a mentionat ministrul de finante, adaugand ca, principala rezerva in acest sens este in zona evaziunii fiscale.

Ministrul de finante a mai adaugat faptul ca, in urmatoarea perioada, vor fi luate o serie de masuri legislative care sa vina in sprijinul activitatii de combatere a evaziunii fiscale.
„In urmatoarele saptamani veti vedea aceste masuri, fie ca este vorba despre TVA intracomunitar, fie ca este vorba de evaziunea pe produse accizabile prin intermediul antrepozitelor fiscale, fie ca este vorba de contrabanda, fie ca este vorba de trafic ilicit de tigari sau alte produse, in toate aceste zone vom incerca sa luam masuri legislative care sa vina in spijinul activitatii dumneavostra (n.r. directorii din teritoriu ai administratiilor fiscale).

Pe de alta parte, Boc a afirmat ca nu este sustinatorul unei fiscalitati excesive, „care sa puna pe butuci contribuabilul, fie ca e persoana fizica, fie ca e persoana juridica”.

„ Cred ca Romania are un regim fiscal atractiv si pentru investitori si pentru persoane fizice”, este de parere acesta.

Primul ministru a afirmat cu aceasta ocazie, importanta rolului atribuit directorilor din teritoriu ai Administratiei Fiscale, in „justa asezare a sarcinilor fiscale si a aplicarea corecta a legii astfel incat impozitele si taxele sa fie incasate la timp”, iar evaziunea fiscala sa fie eradicata.

„Nu putem merge in continuare cu un ochi deschis si un ochi inchis in ceea ce priveste sarcinile fiscale, combaterea evaziunii si raporturile cu cei care nu sunt corecti din punct de vedere fiscal. Sunt de acord ca trebuie sa perfectionam in continuare cadrul legislativ. Dar inainte de a modifica legile, va rog aplicati si respectati ceea ce exista, a adaugat prim-ministrul Emil Boc.

Referitor la problema evaziunii fiscale, Vladescu a mai declarat ca va fi constituit un grup de analiza, sinteza si coordonare, sub directa conducere a Ministerului Finantelor si ANAF.

„ Va fi un grup care va colecta toate informatiile, va lucra direct cu celelalte organe ale statului implicate in eliminarea evaziunii fiscale, in asa fel incat, informatia sa fie coagulata, coordonata si utilizata, iar eficienta noastra sa fie maxima”, a completat Vladescu.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !