Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Nu exista nicio intentie de a mistifica datele statistice referitoare la PIB pentru anul 2009
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Nu exista nicio intentie de a mistifica datele statistice referitoare la PIB pentru anul 2009
"Nu exista nici un fel de eroare de intentie, de incercare de a mistifica datele statistice", a precizat Sebastian Vladescu referitor la comentariile aparute miercuri, in mass media, cu privire la diferenta dintre produsul intern brut estimat de Ministerul Finantelor Publice in decembrie 2009 si datele prezentate de Institutul National de Statistica(INS).
 
„Deci ceea ce a rezultat din calculul PIB-ului de catre INS,  nu este evaluarea finala. Vor mai fi cifre despre 2009 pe parcursul anului 2010 si pe parcursul lui 2011, cand va aparea raportul EUROSTAT final, vis-a-vis de PIB-ul anului 2009. Deci, din acest punct de vedere vis-a-vis de raporturile noastre cu institutiile financiare internationale nu este vreo problema. Si tocmai pentru ca estimarile de PIB au fost facute impreuna cu ei si cu Comisia Europeana, si pentru ca se stie ca intre estimat si realizat exista intotdeauna diferente, de aceea se discuta in termeni nominali si nu in procente din PIB, a declarat Vladescu.

Acesta a mai mentionat ca datele furnizate de MFP sunt estimative, ele fiind corectate pe parcursul anului, in conformitate cu standardele statistice europene.

Vladescu a explicat faptul ca EUROSTAT publica date estimative la un an, ulterior date finale privind PIB-ul unei tari, dupa doi ani, in aceste conditii, diferentele valorice fiind explicabile.

„Belgia de exemplu, are o diferenta de -1,22% intre valoarea estimata in 2008 si ceea ce s-a comunicat in 2009, in timp ce Polonia are o diferenta de +0,31, Danemarca o diferenta -1,9%, Italia o diferenta de 2,29. Deci, acest tip de diferente sunt rezultatele calculelor statistice, nu au nici o legatura cu vreo intentie a stasului respectiv” a exemplificat ministrul de finante.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !