Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Fiscul va cere TVA si la vanzarea unei singure case pe persoana fizica, scrie Capital.
Chiar si indivizii care au vandut un singur imobil nou pe an vor fi obligati sa plateasca TVA. Dupa ce termina cu marii dezvoltatori, Fiscul va lua la verificat fiecare tranzactie imobiliara.
In prezent, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) verifica doar persoanele care au vandut intr-un an mai mult de cinci imobile noi si/sau terenuri construibile, pentru a recupera TVA. Numarul de cinci tranzactii a fost stabilit, oarecum arbitrar, de ANAF in baza unor statistici intocmite dupa raportarile semestriale ale notarilor publici, care sunt obligati sa perceapa impozitul pe transferul proprietatii si sa inregistreze datele personale.

In ce proiecte pot fi gasite 1.000 de locuinte noi "compatibile" ca pret cu "Prima casa", ne spune Ziarul Financiar.
Oferta de locuinte noi cu un pret in jurul valorii de 70.000 de euro este in continuare destul de redusa pe piata din Capitala, cel putin daca sunt luate in calcul valorile solicitate de catre dezvoltatorii imobiliari care au finalizat apartamente in ultimele 12 luni. Aproximativ 1.000 de apartamente noi se incadreaza in pret in programul "Prima casa" 2, potrivit unei centralizari a ZF.

Zaharul s-ar putea scumpi cu 20%, informeaza Gandul.
Daca Ministerul Finantelor nu va debloca rapid cinci milioane de euro pentru plata subventiilor restante, Romania risca sa devina dependenta total de importurile de zahar. Ultimele patru fabrici de zahar functionale din Romania risca sa-si inchida portile daca Ministerul Finantelor nu va gasi rapid o solutie pentru plata subventiilor catre cei 2.000 de cultivatori de sfecla de zahar, in valoare totala de 20 milioane de lei (aproape cinci milioane de euro).

Anul 2010: gri pentru romani si roz pentru autoritati, scrie EVZ.
In timp ce populatia taie cat poate din cheltuieli si nu se asteapta la o revenire rapida, seful BNR si guvernul cred ca vom incheia acest an intr-o nota optimista. Romanii nu vad cu ochi buni viitorul pe termen scurt si mediu. Cu toate acestea, autoritatile se declara increzatoare ca vom incheia anul cu rezultate bune. Conationalii nostri au decis sa taie cat pot de mult cheltuielile in acest an, arata un studiu realizat de compania de cercetare 360insights. Cele mai drastice reduceri sunt la banii alocati pentru tigari, alcool, imbracaminte si electrocasnice.

Isarescu se teme ca leul sa nu se aprecieze prea mult, titreaza Romania Libera.
Efectele unui program serios precum cel cu FMI s-au facut simtite in economie, iar unul dintre exemple este modificarea perspectivei de curs, pe care analistii il vedeau in decembrie la 4,6 lei/euro, iar acum banca centrala este ingrijorata sa nu se aprecieze prea mult, afirma guvernatorul BNR.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !