Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Firmele cu afaceri pana in 250.000 euro ar putea sa tina contabilitate in partida simpla
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Firmele cu afaceri pana in 250.000 euro ar putea sa tina contabilitate in partida simpla
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici Si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) propune ca firmele cu o cifra de afaceri de pana la 250 000 euro pe an sa aiba posibilitatea tinerii contabilitatii in partida simpla, concomitent cu aplicarea unui sistem fiscal simplu, informeaza agentia Mediafax.
 
"Nu sustinem crearea unei poveri suplimentare de costuri pentru IMM-uri, dar sustinem responsabilizarea activitatii financiar contabile de catre cei indreptatiti sa o faca", a declarat, vineri, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, referindu-se la propunerea  de modificare a Legii contabilitatii.

In opinia sa, modificarile ar trebui sa simplifice contabilitatea IMM-urilor, iar in acest sens considera oportuna introducerea contabilitatii in partida simpla (contabilitatea de trezorerie).

Contabilitatea in partida simpla presupune inregistrarea cronologica si sistematica a operatiunilor patrimoniale in mod unilateral, numai in debitul sau creditul unor conturi, fara utilizarea unui cont corespondent.

Printre efectele aplicarii contabilitatii de trezorerie, Nicolescu a enumerat stimularea liberei initiative prin reducerea birocratiei la nivelul contabilitatii firmei, reducerea costurilor contabile, precum si plata unei taxe fixe, anuala (in 12 rate lunare) care ar inlocui atat impozitul pe profit, impozitul forfetar, cat si impozitul pe dividende, astfel ca firmele n-ar mai fi nevoite sa efectueze calcule fiscale complicate si sa completeze declaratii fiscale.

Pe de alta parte, CNIPMMR sustine "scoaterea de pe piata a contabililor mascati", care fie sunt persoane angajate la stat si incheie si 5-10 contracte individuale de munca part-time, fie sunt tineri absolventi de scoli economice fara experienta si competenta profesionala.

Potrivit lui Nicolescu, 90% dintre firmele din Romania au cifra de afaceri nesemnificativa. In Romania sunt inregistrate peste 600.000 de firme.

Sursa: Mediafax
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !