Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE va acorda credite de 25.000 de euro somerilor care vor sa dezvolte o afacere
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE va acorda credite de 25.000 de euro somerilor care vor sa dezvolte o afacere
Somerii care vor sa dezvolte o afacere ar putea beneficia de un imprumut de cel mult 25.000 de euro si de o rata a dobanzii mai mica, potrivit unei propuneri adoptate, luni, de Comisia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale prin care se urmareste acordarea unor facilitati de microfinantare persoanelor care nu mai detin un loc de munca. Programul de microfinantare va demara in luna iunie.
 
Astfel, persoanele inactive care vor sa desfasoare activitati independente, dar nu au acces la servicii bancare traditionale, vor putea primi un imprumut de maxim 25.000 de euro. Totodata, acordarea acestui credit vizeaza si microintreprinderile, cu un numar mai mic de 10 angajati.

“Microfinantarea ofera o alternativa celor afectati de criza economica si va ajuta la crearea unor noi locuri de munca”, a declarat Laszlo Andor, comisarul pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale.

“Va creste accesibilitatea microcreditelor, astfel incat persoanele vulnerabile sa gaseasca o solutie pentru gasirea unui loc de munca. De asemenea, va imbunatati sistemul antreprenorial si al economiei sociale din Europa. Ne asteptam ca de aceasta facilitate sa beneficieze 45.000 de tineri antreprenori, in urmatorii 8 ani”, adauga comisarul.

De asemenea, persoanele care vor primi microcreditul vor beneficia si de indrumare, de formare si coaching, precum si de asistenta in pregatirea unui plan de afaceri, in stransa cooperare cu Fondul Social European.

Bugetul initial este de 100 milioane de euro. Potrivit CE, prin cooperarea cu institutiile financiare international, precum Banca Europeana de Investitii, suma acordata ar putea ajunge pana la 500 de milioane de euro, lucru care ar face posibila acordarea a 45.000 de imprumuturi, in urmatorii 8 ani.

Facilitatea va fi operationala incepand cu luna iunie 2010.

Potrivit CE, 99% din firmele start-up din Europa sunt microintreprinderi sau intreprinderi mici, iar o treime dintre acestea sunt lansate de someri.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !