Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Firmele care angajeaza someri din randul bugetarilor ar putea primi subventii de la stat
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Firmele care angajeaza someri din randul bugetarilor ar putea primi subventii de la stat
Un proiect de lege depus recent la Senat prevede acordarea de subventii pentru angajatorii care incadreaza in munca someri din randul bugetarilor disponibilizati. Subventia ar urma sa fie echivalenta cu contravaloarea indemnizatiei de somaj care s-ar cuveni fiecarui somer.
 
Conform estimarilor de la inceputul anului 2010 si a prevederilor Legii bugetului de stat, se presupune ca vor fi reduse cel putin 100.000 posturi din sistemul bugetar, in cursul acestui an.

Initiativa legislativa propune o masura de stimulare pentru angajatorii care incadreaza in munca persoane disponibilizate din sistemul bugetar inscrise in evidenta ANOFM cu statut de somer. In acest sens, toti angajatorii care incadreaza in munca persoana aflate in aceasta situatie vor beneficia de o subventie pentru fiecare angajat care a fost disponibilizat din sistemul bugetar, echivalenta cu o suma egala cu ajutorul de somaj pe care ar fi fost indreptatit sa il primeasca.

Prevederile se aplica angajatorilor care incadreaza in munca someri cu un salariu net mai mare decat indemnizatia de somaj la care acesta ar fi fost indreptatit.

Subventia va fi virata lunar catre angajator de la bugetul asigurarilor sociale de somaj, prin Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, pentru perioada in care angajatul ar fi beneficiat de ajutor de somaj.

Pentru a se incadra in termenii acestei stimulari, angajatorul este obligat sa pastreze salariatul pentru dublul perioadei in care ar fi beneficiat de ajutor de somaj. In cazul in care raporturile de munca sau de serviciu dintre angajator si angajat inceteaza, angajatorul va trebui sa returneze ANOFM sumele primite plus dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei in vigoare de la data incetarii raporturilor de munca sau de serviciu.

Initiatorii proiectului subliniaza faptul ca aceasta propunere legislativa nu presupune niciun efort bugetar. Masura se aplica doar disponibilizatilor care se inscriu la ANOFM drept somer, astfel incat fondurile care vor fi virate catre angajator drept subventie sunt deja prevazute in bugetul asigurarilor de somaj.
 
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !