Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Finantarile UE vor fi conditionate de obtinerea de rezultate
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Finantarile UE vor fi conditionate de obtinerea de rezultate
Strategia UE ar trebui sa se axeze pe rezolvarea problemei somajului, o mai buna coordonare si o guvernanta economica mai puternica bazata pe reguli cu caracter obligatoriu. Deputatii subliniaza conditionalitatea finantarii UE in functie de rezultatele si compatibilitatea cu obiectivele strategiei UE 2020.
 
Avand in vedere reducerea PIB-ului cu 4% si numarul total de someri de peste 23 de milioane, Strategia UE 2020 in UE ar trebui sa ofere un raspuns adecvat la criza economica si financiara, se arata in rezolutia adoptata miercuri cu 462 voturi pentru, 140 contra si 58 de abtineri.

Parlamentul solicita Comisiei sa prezinte noi masuri, ca de exemplu posibile sanctiuni pentru statele membre care nu aplica Strategia UE 2020 si stimulente pentru cele care o aplica. Finantarea din partea UE ar trebui sa fie conditionata de obtinerea de rezultate si de compatibilitatea cu obiectivele Strategiei UE 2020, se mentioneaza in rezolutie.

Somajul: un aspect esential
Somajul este un aspect esential in dezbaterile actuale in contextul crizei. Pentru a solutiona pe deplin problema ratei ridicate si in crestere a somajului, UE trebuie sa puna in aplicare o agenda sociala ambitioasa care sa includa combaterea saraciei si a excluziunii sociale, reducerea numarului de cazuri de abandon scolar prematur, incurajarea programelor de invatare pe tot parcursul vietii, combaterea discriminarii si promovarea integrarii dimensiunii de gen.

Deputatii indeamna guvernele UE sa rezolve problema somajului prin crearea mai multor oportunitati de formare si de stagii pentru tineri, protejandu-i, in acelasi timp, de practici abuzive de angajare. In plus, Comisia ar trebui sa propuna o strategie de combatere a somajului in randul tinerilor.

Guvernanta economica mai puternica
Parlamentul saluta decizia Consiliului European de a stabili obiective mai putine, dar mai clare, mai realiste si mai cuantificabile, dat fiind ca prea multe dintre obiectivele europene nu au fost indeplinite in cadrul Strategiei anterioare de la Lisabona. Aceasta a esuat din cauza unei lipse de angajament si a neasumarii raspunderii din partea statelor membre in ceea ce priveste implementarea planurilor de actiune convenite si absenta unor stimulente eficiente si a unor instrumente cu caracter obligatoriu la nivelul UE.

O coordonare mai buna a strategiilor economice si monetare
Parlamentul solicita o mai mare coerenta intre strategiile economice UE de exemplu intre Strategia pentru dezvoltare durabila si Pactul de stabilitate si crestere (PSC). In plus, asigurarea stabilitatii viitoare a monedei euro, consolidarea bugetara si politicile economice trebuie sa fie strans coordonate.

Nerespectarea de catre mai multe state membre din zona euro a PSC evidentiaza necesitatea unei coordonari economice mai stranse intre tarile din cadrul UEM. "Problemele cu care se confrunta zona euro trebuie solutionate la nivel european si absenta unor mecanisme prin care sa se asigure stabilitatea euro este regretabila", se arata in rezolutie.

Pentru a evita producerea altor crize in viitor, deputatii considera ca este necesar de a avea o autoritate de supraveghere la nivel european pentru toate institutiile financiare.

Comisia ar fi trebuit sa acorde mai multa importanta promovarii si sprijinirii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), deoarece acest sector creeaza majoritatea locurilor de munca, iar progresele sale inovative si tehnologice joaca un rol crucial in revigorarea economiei europene.
Potrivit deputatilor, actualul buget nu reflecta suficient nevoile financiare asociate confruntarii cu provocarile secolului XXI. Comisia este invitata sa prezinte o propunere ambitioasa pentru ca Strategia EU 2020 sa aiba succes, precum si sa consacre 3% din PIB-ul european pentru cercetare si dezvoltare atat din bugetul UE, cat si din bugetele nationale.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !