Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE: Romania a primit a doua transa de 1 miliard de euro
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE: Romania a primit a doua transa de 1 miliard de euro
Uniunea Europeana a acordat, joi, Romaniei a doua transa din imprumutul de 5 miliarde de euro, aprobat in mai 2009, ca parte a acordului de asistenta financiara multilaterala, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei Europene.
 

Noua transa vine in contextul in care implementarea conditiilor convenite in Memorandumul de intelegere de catre statul roman au fost evaluate pozitiv de CE.

“Ma bucur sa raportez ca Romania a respectat conditiile de asigurare pentru decontrarea celor doua transe ale imprumutului. Asistenta financiara acordata de UE, Fondul Monetar International si alte institutii financiare internationale a ajutat statul roman sa depaseasca cele mai dificile momente ale crizei economice si financiare", a declarat Olli Rehn, comisarul pentru Afaceri economice si monetare.

“Progresele inregistrate in vederea consolidarii fiscale trebuie sa fie insotite de reforme ale politicii structurale, inclusiv adoptarea si punerea in aplicare a legii responsabilitatii fiscale si legislatia revizuita de pensii”, adauga comisarul.

UE a platit, joi, Romaniei a doua transa, in valoare de 1 miliard de lei, din programul de asistenta financiara multilaterala.

Pentru a indeplini conditiile pentru plata transelor viitoare., Romania va trebui sa puna in aplicare reformele cerute de UE, asa cum sunt prevazute atat in Memorandumul de intelegere, cat si in Memorandumul suplimentar de intelegere, semnat de autoritatile romane, in februarie 2010.

In Memorandumul suplimentar de intelegere, statul roman se angajeaza sa adopte si sa puna in aplicare, in timp util, legea responsabilitatii financiare, legea pensiilor si legea salarizarii unitare, adoptata in octombrie 2009.

Potrivit CE, toate aceste masuri sunt necesare pentru a spori, pe termen mediu, perspectivele statului roman si pentru a crea noi locuri de munca.

Avand aceste obiective, UE va continua colaborarea cu autoritatile romane si FMI pentru a asigura succes programului de reforme economice si rambursarea, in timp util, a imprumutului acordat.

Sursa: Avocatnet.ro

 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !