Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow UE trebuie sa-si stabileasca obiective cu privire la rata de ocupare a fortei de munca
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

UE trebuie sa-si stabileasca obiective cu privire la rata de ocupare a fortei de munca
Obiectivul privind ocuparea fortei de munca, consemnat in viitoarea Strategie UE 2020, trebuie insotit de o serie de tinte complementare cum ar fi rata de ocupare in randul femeilor din grupa de varsta 20 - 64 ani si rata de ocupare in randul lucratorilor varstnici (grupa de varsta 55 - 64), a sustinut delegatia Romaniei la reuniunea Consiliului EPSCO, desfasurata luni la Bruxelles, arata un comunicat al Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Guvernului Romaniei.
 
La reuniunea Consiliului EPSCO (Ocupare, Politica Sociala, Sanatate si Afacerile Consumatorului) – sectiunea ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, delegatia Romaniei a sustinut ca obiectivul privind ocuparea fortei de munca, care ar urma sa fie consemnat in viitoarea Strategie UE 2020, respectiv de 75 la suta pentru categoria de varsta 20-64 ani, trebuie insotit de o serie de tinte complementare cum ar fi rata de ocupare in randul femeilor din grupa de varsta 20 – 64 ani si rata de ocupare in randul lucratorilor varstnici (grupa de varsta 55 – 64).

Noua arhitectura strategica UE 2020, trebuie sa vizeze progresul in domenii prioritare precum ocuparea fortei de munca, dezvoltarea si diversificarea competentelor profesionale si reducerea saraciei.

Alaturi de alte state membre, Romania a subliniat ca dimensiunea sociala trebuie sa se afle in centrul Strategiei UE 2020, iar combaterea saraciei reprezinta un obiectiv cheie al Uniunii.
Totusi, multi dintre ministri considera ca o tinta cantitativa de reducere a saraciei este problematica, avand in vedere complexitatea fenomenului, dar si definirea sa relativa. Saracia comporta aspecte economice, sociale, culturale si educationale, iar pentru atingerea obiectivului propus sunt necesare mai degraba tinte calitative decat cantitative, se mai precizeaza in comunicat.

Majoritatea delegatiilor participante la reuniune au afirmat ca noua strategie trebuie sa ia in considerare situatia generata de criza economico-financiara si au salutat numarul limitat de tinte, subliniind importanta implicarii statelor membre in implementarea acestei strategii.
Cele mai multe delegatii si-au exprimat acordul pentru tinta de ocupare a fortei de munca, subliniind ca aceasta nu poate fi atinsa fara utilizarea intregului potential al femeilor pe piata fortei de munca. Tinerii si celelalte persoane apte de munca sunt categorii care trebuie luate in considerare prioritar in stabilirea obiectivelor, mai ales prin adaptarea curiculei la cerintele pietei muncii si dobandirea de competente din timpul scolii, respectiv dezvoltarea de strategii viabile de invatare pe tot parcursul vietii.

Reuniunea a oferit, de asemenea, prilejul pentru realizarea unui schimb de opinii cu privire la violenta impotriva femeilor, pe baza concluziilor Consiliului privind eradicarea violentei impotriva femeilor in Uniunea Europeana. In acest context, a fost subliniata necesitatea abordarii acestei probleme pe patru directii de actiune: informare, prin campanii de constientizare la nivel national si european; preventie, prin actiuni de sprijin pentru victime si copii acestora; sanctiuni impotriva agresorilor. Participantii au subliniat ca violenta impotriva femeilor este inacceptabila intr-o societate civilizata si este nevoie de promovarea unei politici de toleranta zero fata de astfel de acte.

In cadrul Consiliului EPSCO, au fost prezentate concluziile adoptate in data de 2 martie a.c., la Consiliul COMPET, avand ca obiectiv contributia la elaborarea si implementarea de actiuni pentru promovarea mobilitatii, conditii mai bune de munca si dezvoltarea carierei cercetatorilor, cu accent pe aspectele de securitate sociala. Reprezentantii statelor membre au subliniat necesitatea asigurarii unor conditii de munca decente pentru cercetatori, inclusiv prin imbunatatirea drepturilor de securitate sociala, respectiv portabilitatea drepturilor de pensie suplimentara. Modelul social european depinde de dezvoltarea stiintifica si doar progresul stiintific va dezvolta Europa, au concluzionat participantii.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !