Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Legislatie arrow Hotararea CIFGA nr. 14/2010
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Hotararea CIFGA nr. 14/2010
Hotararea Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii
si Asigurari nr. 14/2010 - instituirea unei scheme de ajutor
de stat destinate facilitarii accesului la finantare in
actuala perioada de criza economica si financiara
 
Aceasta constand in garantii acordate IMM-urilor si intreprinderilor mari (NI-GAR-08-I/0) a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 153, din 9 martie 2010.
In baza Hotararii Guvernului nr. 534/2007 privind infiintarea, atributiile, competentele si modul de functionare ale
Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari si reglementarea operatiunilor de finantare, garantare si asigurare efectuate de Banca de Export-Import a Romaniei EXIMBANK — S.A. in numele si in contul statului, cu modificarile si completarile ulterioare,
luand in analiza propunerea de modificare a Normei privind instituirea unei scheme de ajutor de stat destinate facilitarii accesului la finantare in actuala perioada de criza economica si financiara, constand in garantii acordate IMM-urilor si intreprinderilor mari (NI-GAR-08-I/0), tinand seama de:
— Legea nr. 96/2000 privind organizarea si functionarea Bancii de Export-Import a Romaniei EXIMBANK — S.A., republicata;
— Nota de aprobare nr. 71 din 29 ianuarie 2010 intocmita de Banca de Export-Import a Romaniei EXIMBANK — S.A.;
— discutiile si propunerile formulate in sedinta din data de 24 februarie 2010 de catre membrii Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari,
Comitetul Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari, intrunit in plenul sedintei din ziua de 24 februarie 2010,
h o t a r a s t e:
Articol unic. — Se aproba modificarea si completarea Normei privind instituirea unei scheme de ajutor de stat destinate facilitarii accesului la finantare in actuala perioada de criza economica si financiara, constand in garantii acordate IMM-urilor si intreprinderilor mari (NI-GAR-08-I/0), aprobata prin Hotararea Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari nr. 104/2009, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 458 din 2 iulie 2009, conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare.


Presedintele Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari,
Bogdan Dragoi
Bucuresti, 24 februarie 2010.
Nr. 14.


Anexa

Modificarea si completarea Normei privind instituirea unei scheme de ajutor de stat destinate facilitarii accesului la finantare in actuala perioada de criza economica si financiara, constand in garantii acordate IMM-urilor si intreprinderilor mari (NI-GAR-08-I/0)

Articol unic.
— Norma privind instituirea unei scheme de ajutor de stat destinate facilitarii accesului la finantare in actuala perioada de criza economica si financiara, constand in garantii acordate IMM-urilor si intreprinderilor mari (NI-GAR-08-I/0), aprobata prin Hotararea Comitetului Interministerial pentru Finantari, Garantii si Asigurari nr. 104/2009, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 458 din 2 iulie 2009, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Articolul 3 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 3. — Acordarea ajutoarelor de stat in cadrul acestei scheme se face cu respectarea criteriilor privind ajutorul de stat prevazute in Comunicarea Comisiei Europene referitoare la Cadrul comunitar temporar pentru masurile de ajutor de stat de sprijinire a accesului la finantare in contextul actualei crize financiare si economice (versiunea consolidata)1, cu modificarile si completarile ulterioare, in scopul deblocarii accesului la finantare al operatorilor economici si asigurarii continuitatii in desfasurarea activitatii acestora.”

2. La articolul 7, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
„(2) Fondurile neutilizate in anul 2009 se reporteaza in anul 2010.”

3. Articolul 28 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 28. — (1) Pe baza rezultatelor analizei, EximBank stabileste conditiile de acordare a garantiei si le supune spre aprobare Comitetului Interministerial pentru Finantari, Garantii si Asigurari. Ulterior aprobarii, EximBank incheie cu societatea comerciala o conventie de garantare, prin care se stabilesc drepturile si obligatiile partilor, inclusiv modalitatea de calcul si plata a primei de garantare.
(2) EximBank incheie cu banca finantatoare o conventie de impartire a riscului in scopul stabilirii modalitatii de suportare proportionala a pierderilor rezultate ca urmare a executarii garantiei emise de EximBank.”


4. Articolul 30 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 30. — Banca finantatoare are dreptul la plata valorii de executare a garantiei o singura data de la producerea riscului de credit, in termenii si conditiile prevazute in conventia de impartire a riscului. Cererea de executare trebuie transmisa EximBank in cadrul perioadei de valabilitate a garantiei.”

5. La articolul 32, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (3) si (4), cu urmatorul cuprins:
„(3) Banca finantatoare si EximBank vor suporta proportional, corespunzator procentului de risc asumat de fiecare parte, pierderile survenite ca urmare a producerii riscului de credit, iar valoarea neta a sumelor recuperate prin executare silita va fi distribuita in acelasi mod intre EximBank si banca finantatoare.
(4) Prin conventia de impartire a riscului banca finantatoare isi asuma obligatia de a constitui garantiile accesorii la contratul de credit si in favoarea EximBank in calitate de cocreditor, cu rang egal, proportional cu procentul de garantare.”

_
1Publicata in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. C 83/2009.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !