In ciuda recesiunii, companiile autohtone au gasit resurse pentru a angaja manageri pe salarii de şaptezeci de ori mai mari decat salariul minim pe economie. capital.ro face o trecere in revista a celor mai mari salarii oferite top managerilor recrutati in 2009 de catre companiile de head-hunting.
FMI cere Guvernului sa nu se atinga de miliardul din eurobonduri, informeaza
Ziarul Financiar.
Miliardul de euro obtinut de Romania joia trecuta prin emisiunea de euroobligatiuni pe 5 ani va fi blocat la recomandarea FMI pentru constituirea unui fond-tampon in Trezoreria statului care sa permita evitarea unor presiuni sezoniere la finantarea deficitului bugetar. Guvernul si-a asumat acest angajament in scrisoarea de intentie trimisa Fondului la inceputul lui februarie si pe baza careia au fost eliberate luna trecuta transele III si IV din imprumut, in valoare de 2,45 mld. euro.
In bani, suntem membri UE degeaba. Dupa trei ani am absorbit doar 2,2% din fondurile Uniunii, ne spune
Gandul.
Pana la sfarşitul lunii trecute, Romania absorbise doar 2,2% din fondurile europene pe care le are la dispozitie pana in 2013. Din februarie 2009 pana in februarie 2010, Romania a absorbit aproximativ 480 milioane de euro din proiecte cu finantare europeana, din care in jur de 10,8 milioane de euro au provenit de la bugetul de stat. Acesta este totalul sumelor care au ajuns efectiv la beneficiari, fata de 6,1 miliarde de euro, valoarea unui numar de 2.900 de proiecte aprobate in acest interval, potrivit statisticilor Ministerului de Finante.
Oameni „uitati” in intuneric, scrie
EVZ.
In ciuda numeroaselor promisiuni ale guvernului, 100.000 de gospodarii din tara folosesc opaitul. Premieri diferiti şi din partide diferite - Adrian Nastase, Calin Popescu- Tariceanu şi Emil Boc - au in comun un lucru: au promis sa finalizeze electrificarea tarii. Cand a fost vorba de trecut la fapte insa lucrurile s-au „complicat”. Actualul prim-ministru a reiterat planul sau de a aduce lumina in fiecare catun ori sat, dar de data aceasta a dat un nou termen: pana in 2012. Alegere intamplatoare sau nu, dat fiind ca 2012 va fi un an electoral.
5 motive pentru care banca se teme de client, titreaza
Romania Libera.
Clientii au cel putin cinci variante pentru a sesiza, in functie de caz, eventualele abuzuri ale creditorilor. Conflictele dintre bancile locale si clientii lor pot gasi trei forme de rezolvare. Institutiile la care romanii pot apela pentru a rezolva aceste conflicte sunt insa ceva mai numeroase. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) si Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) sunt cele doua optiuni la care puteti apela in cazul in care alegeti "calea dura", adica lupta in instanta cu banca al carei client sunteti. Daca insa mergeti pe varianta "impacarii" si totusi nu reusiti sa sa ajungeti la o intelegere direct cu banca, mai aveti cel putin inca doua variante, adica Uniunea Mediatorilor Bancari din Romania si Asociatia pentru Protectia Consumatorilor, prima – o asociatie profesionala, iar cea de-a doua – un ONG specializat in rezolvarea pe cale amiabila a conflictelor dintre banci si clientii lor.