Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Fiscul mai are de rambursat TVA catre firme de inca aproape 4 miliarde lei
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Fiscul mai are de rambursat TVA catre firme de inca aproape 4 miliarde lei
Informatiile prezentate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF)arata ca institutia mai are de rambursat inca aproape 4 miliarde lei catre firme, reprezentand deconturi cu sume negative de TVA.
 
Astfel, pana la 28.02.2010, existau un numar de 9000 de deconturi de TVA depuse, in valoare de 3,8 miliarde lei, dintre care 7100 sunt deconturi in termen legal de solutionare, 653 sunt deconturi suspendate, iar 2042 sunt intarziate.

Totodata, Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala a promis saptamana trecuta ca va rambursa in luna martie TVA in valoare de 794,5 milioane lei.

Pentru compensarile totale sau partiale se solutioneaza toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar pentru sumele de restituit, plata efectiva a fost programata dupa cum urmeaza:
Transa I, in data de 8 martie: suma 114,4 mil lei;
Transa II, in data de 24 martie: suma de 208,0 mil lei;
Transa III, in data de 29 martie: suma de 307,8 mil lei.

“Restituirea TVA va continua sa fie o prioritate a Ministerului Finantelor si doresc sa informez toti contribuabilii ca nu exista probleme de lichiditate care sa impiedice intrarea in parametrii legali de restituire a TVA-ului. Usurarea rambursarii TVA a fost doar un prim pas - avem in vedere un plan de monitorizare detaliata si corectie imediata privind sarcina fiscala si birocratica pe care statul o pune pe mediul privat. Intentia este ca in urmatoarele luni sa diluam aceasta povara pentru a mai da putin vant in panzele mediului privat” a declarat Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

Anul trecut, MFP si ANAF au dezvoltat si implementat un sistem informatic privind rambursarile de TVA catre agentii economici, care permite monitorizarea permanenta a tuturor deconturilor cu optiune de rambursare.

Acest mecanism permite intretinerea unei liste nationale a deconturilor cu decizii de rambursare aprobate, iar pentru decontare selectia acestora se face informatizat, in ordinea vechimii, astfel:
- 80% din suma lunara stabilita la nivel national stinge deconturile cele mai vechi;
- 20% din suma este alocata deconturilor care se apropie de limita termenului legal de 45 de zile (pentru a nu creste soldul deconturilor cu termen de rambursare depasit).

Decontarea lunara efectiva se realizeaza la 3 termene fixe, respectiv: 4, 24 si 29 ale lunii.

In ultima zi a lunii anterioare se realizeaza selectia deconturilor cu decizie de rambursare aprobata ce urmeaza a fi decontate efectiv in cursul lunii curente la termenele stabilite si se dimensioneaza efortul bugetar alocat rambursarii acestora.

Selectia realizata este valabila pe tot parcursul lunii.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !