Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Ministrii europeni de finante au aprobat modificarile privind sistemul comun de facturare a TVA-ului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Ministrii europeni de finante au aprobat modificarile privind sistemul comun de facturare a TVA-ului
In cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN au fost aprobate propunerile pentru modificarea prevederilor Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun de facturare a TVA-ului, propunere care vizeaza incurajarea utilizarii facturilor electronice si reducerea poverii administrative pentru operatorii economici, se precizeaza intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).
 
In data de 16 martie 2010 a avut loc, la Bruxelles, reuniunea Consiliului ECOFIN, la care Romania a fost reprezentata de catre  Sebastian Vladescu, ministrul finantelor publice.

In cadrul Consiliului ECOFIN a fost dezbatuta si aprobata abordarea generala privind propunerile pentru modificarea prevederilor Directivei 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoarea adaugata referitoare la facturare, propunere care vizeaza incurajarea utilizarii facturilor electronice, reducerea poverii administrative pentru operatorii economici, sprijinirea IMM-urilor si acordarea de ajutor statelor membre in combaterea eficienta a fraudei TVA

Incepand cu data de 1 ianuarie 2008 au intrat in vigoare prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 106/2007 care modifica Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal si in care referirile la articolele din Directiva a 6-a (77/388/CEE) au fost inlocuite cu referiri la Directiva 112/2006.

Totodata, in cadrul reuniunii au fost aprobate si discutate Concluziile privind Strategia UE 2020 - strategie care vizeaza dezvoltarea unei economii sustinute de crestere inovativa, sustenabila si incluziva in UE, respectiv prin dezvoltarea unei economii europene bazate pe cunoastere si inovare, ecologica si competitiva si care sa sustina o rata inalta de ocupare a fortei de munca.

De asemenea, ministrii au aprobat Concluziile privind Strategiile de retragere a masurilor de stimulare pentru sectorul financiar - prin care Consiliul ia nota de eforturile Comisiei pentru realizarea unei analize privind modul actual de folosire a schemelor de garantare.

In aceeasi ordine de idei, Consiliul a invitatat, atat Comisia sa continue demersurile initiate si sa finalizeze evaluarea schemelor de garantare a imprumuturilor bancare, cat si Comitetul Economic si Financiar sa analizeze rezultatele acestor evaluari, luand in considerare caracteristicile specifice existente la nivelul statelor membre si sa raporteze periodic Consiliului asupra progreselor inregistrate.

Ca parte a procesului de pregatire a Consiliului European de primavara, ministrii au mai discutat si aprobat:
- Concluziile Consiliului privind Strategiile de retragere a masurilor in domeniile pietei bunurilor si pietei muncii - care prezinta o serie de principii referitoare la retragerea coordonata a masurilor temporare legate de aceste domenii, introduse pentru perioada 2009-2010 ca raspuns la criza economica; se urmareste directionarea resurselor pentru implementarea reformelor pe termen mediu si lung care sustin cresterea si angajarea si se propune ca retragerea masurilor sa se faca in functie de situatia economica din fiecare stat membru, la momentul cand este sigur ca respectivul stat membru a iesit din criza.

- Concluziile privind finantarea schimbarilor climatice - in care se reitereaza angajamentul UE fata de Acordul de la Copenhaga, precum si continuarea lucrarilor privind aspectele legate de finantare derivate din acest acord. Totodata, au fost adoptate Concluziile Consiliului privind orientarile bugetare pentru 2011 - in contextul in care bugetul pentru 2011 este primul ce va fi adoptat in conformitate cu prevederile Tratatului de la Lisabona, pe parcursul unei singure lecturi a Consiliului si Parlamentului European si acesta trebuie sa tina cont de constrangerile economice si bugetare ale statelor membre. In ceea ce priveste aplicarea Pactului de Stabilitate si Crestere de catre Grecia, masurile implementate de la inceputul anului de catre autoritatile elene si cele recent anuntate si adoptate sunt considerate a fi suficiente pentru atingerea tintelor bugetare stabilite in Decizia Consiliului din 16 februarie 2010 si in Programul de Stabilitate.
 
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !