Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Proiectul privind sprijinirea tinerilor care infiinteaza firme, amanat de Guvern pentru imbunatatiri
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Proiectul privind sprijinirea tinerilor care infiinteaza firme, amanat de Guvern pentru imbunatatiri
Proiectul de lege prin care se acorda anumite facilitati fiscale tinerilor care doresc sa isi deschida o afacerea fost discutat in prima lectura in cadrul sedintei de la Iasi a Executivului, urmand sa fie imbunatatit si rediscutat, intr-o sedinta ulterioara, potrivit declaratiilor premierului Emil Boc.
 
Premierul Emil Boc i-a solicitat saptamana trecuta ministrului Adriean Videanu sa pregateasca pentru sedinta de Guvern de la Iasi, din 17 martie, proiectul de lege prin care se acorda anumite facilitati fiscale tinerilor care doresc sa isi deschida o afacere. In prezent, proiectul se afla inca in lucru la Ministerul Economiei si la cel de Finante.

Potrivit proiectului, tinerii cu varsta pana in 35 de ani, care nu au avut o firma in trecut, si-ar putea infiinta una cu un capital de cel putin 10 lei, pentru care vor beneficia de scutiri la plata impozitului pe profit si salarii, timp de 3 ani.

Proiectul de lege stabileste regimul juridic si fiscal al microintreprinderilor infiintate si conduse de intreprinzatori aflati la debutul in afaceri.De prevederile acestea vor beneficia, o singura data, tinerii care infiinteaza pentru prima data o firma , in mod individual sau prin asociere, in conditiile legii.

Potrivit proiectului, prin intreprinzator tanar, debutant in afaceri se intelege persoana fizica majora, de regula, in varsta de pana la 35 ani, rezidenta in Romania, care declara pe propria raspundere ca nu a mai intreprins o afacere legal constituita in aceasta ţara sau intr-un stat membru al Uniunii Europene, si care se angajeaza ca, in urmatoarele 30 de zile calendaristice, sa se lanseze in derularea unei afaceri permise de lege, prin infiintarea unei intreprinderi cu scop lucrativ.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !