Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CSSPP: O noua procedura privind controlul entitatilor din sistemul de pensii private
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CSSPP: O noua procedura privind controlul entitatilor din sistemul de pensii private
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat miercuri norma privind procedura de efectuare a controlului entitatilor care desfasoara activitati in sistemul de pensii private.
 
”Elaborarea noului act normativ, care detaliaza activitatea de control specifica CSSPP, a aparut din necesitatea completarii cadrului legislativ actual al sistemului de pensii private” motiveaza institutia. In vederea protejarii intereselor participantilor si ale beneficiarilor, CSSPP desfasoara activitati de supraveghere si control pentru a asigura respectarea, de catre entitatile implicate, a dispozitiilor legale in vigoare, in sistemul de pensii private. Monitorizarea indeplinirii obligatiilor entitatilor din sistemul de pensii private fata de CSSPP si fata de participanti, conform legislatiei in vigoare, este un proces continuu.

Reamintim ca, in prezent, activitatea de control a CSSPP asupra entitatilor reglementate se desfasoara in baza Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in baza Regulamentului de Organizare si Functionare al CSSPP.

Conform actului normativ adoptat miercuri, procedura de efectuare a controlului de catre CSSPP se aplica tuturor entitatilor care desfasoara activitati in sistemul de pensii private, respectiv:
• administratorii de fonduri de pensii administrate privat si/sau fonduri de pensii facultative;
• fondurile de pensii administrate privat si fondurile de pensii facultative;
• depozitarii activelor fondurilor de pensii administrate privat si/sau fondurilor de pensii facultative,
• agentii de marketing;
• societatile comerciale carora le-au fost externalizate activitati specifice sistemului de pensii private.

Pentru toate aceste entitati autorizate, reglementate si supravegheate de CSSPP, noua norma detaliaza tipurile de controale ce se pot efectua, modalitatile de efectuare a controalelor, obligatiile ce revin atât entitatilor dar si persoanelor imputernicite sa efectueze controlul, cu ocazia efectuarii controlului precum si sanctiunile aplicate in cazul nerespectarii prevederilor actului normativ.

Controalele in curs de desfasurare la data intrarii in vigoare a prezentei norme se vor continua potrivit acesteia, actele intocmite anterior ramânând valabile.

Norma privind procedura de efectuare a controlului entitatilor care desfasoara activitati in sistemul de pensii private elaborata in aplicarea Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii nr. 204/2006 privind fondurile de pensii facultative, cu modificarile si completarile ulterioare va fi transmisa spre publicare in Monitorul Oficial.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !