Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow PE cere mai multa transparenta in negocierile privind Acordul comercial impotriva contrafacerii
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

PE cere mai multa transparenta in negocierile privind Acordul comercial impotriva contrafacerii
Vor putea autoritatile sa va verifice si confiste laptopurile, telefoanele mobile sau playerele MP3, sa solicite furnizorilor de internet monitorizarea si filtrarea datelor personale si sa blocheze utilizatorii care descarca materiale cu continut ilicit? Eurodeputatii sunt ingrijorati ca aceste masuri vor putea intra in vigoare datorita Acordului comercial impotriva contrafacerii (ACTA).
 
Astfel, eurodeputatii solicita mai multa transparenta in cea ce priveste procesul de desfasurare a negocierilor privind ACTA.

In cadrul unei rezolutii referitoare la transparenta si situatia actuala a negocierilor privind ACTA, care a fost adoptata la 10 martie, eurodeputatii s-au declarat in favoarea sustinerii masurilor pentru protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, dar au reamintit importanta mentinerii drepturilor fundamentale, precum dreptul la libertatea de exprimare si la viata privata.

„Internetul este un drept fundamental in sine, de a carui prezervare depinde o serie de alte drepturi", spune vice-presedintele PE, Stavros Lambrinidis (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Grecia)

In ceea ce priveste blocarea de catre autoritati a accesului la internet, Parlamentul European a avertizat ca „acordul propus nu ar trebui sa permita impunerea unor asa-numite proceduri de "riposta in trei etape", inaintea supunerii unui control prealabil judiciar.

Eurodeputatul este de parere ca „negocierile se indreapta inspre introducerea unor dispozitii similare cu legea franceza privind „riposta in trei etape", care ar putea duce la blocarea internetului pentru toti membrii unor locuinte, chiar daca doar o singura persoana a descarcat ilegal cateva melodii, in scopuri non-comerciale. Acest Parlamentul a votat deja de trei ori impotriva unor sanctiuni similare in trecut".

„Prin aceste legi, oferim companiilor private dreptul de a monitoriza activitatile desfasurate de fiecare cetatean european pe internet, pentru a reusi sa prindem un numar foarte restrans de utilizatori ilegali, comparativ cu numarul tuturor utilizatorilor de internet", considera acesta.

Mai multa transparenta, mai putina monitorizare

Eurodeputatii si-au exprimat ingrijorarea pentru lipsa de transparenta a negocierilor privind ACTA. Desi Comisia Europeana are obligatia legala de a informa PE odata cu intrarea in vigoare a Tratatului de la Lisabona de la 1 decembrie 2009, Parlamentul nu a primit „informatii imediate si complete in fiecare etapa a negocierilor".

Parlamentul European a avertizat ca va inainta o actiune in instanta, in cazul in care Comisia nu va garanta accesul publicului si al Parlamentului la textele si sintezele negocierilor privind ACTA si nu va remedia problema incalcarii protectiei datelor si a vietii private.

In acest sens, la data de 8 martie, deputatii Françoise Castex (Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Franta), Zuzana Roithová (Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), Cehia), Alexander Alvaro (Grupul Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa, Germania) si Stavros Lambrinidis au semnat o declaratie scrisa.

Ca urmare a intrarii in vigoare a Tratatului de la Lisabona, Parlamentul va trebui sa aprobe textul Tratatului ACTA inaintea intrarii sale in vigoare in Uniunea Europeana.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !