Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Norme mai simple privind facturarea TVA-ului
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Norme mai simple privind facturarea TVA-ului

Pentru a permite intreprinderilor sa faca economii si sa reduca sarcina administrativa, Consiliul Ecofin, din 16 martie, a ajuns la un acord general asupra unei directive care vizeaza modernizarea cerintelor in materie de facturare a TVA-ului, informeaza un comunicat de presa al Consiliului UE.

Pana acum, normele privind facturarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) erau atat de complicate, incat constituiau un obstacol in calea utilizarii facturilor electronice in comertul transfrontalier.

Conform estimarilor, noul instrument poate reduce cheltuielile sectorului cu pana la 18 miliarde EUR anual. Acesta va fi deosebit de util pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri), avand in vedere facturile simplificate le vor cuprinde si pe cele pentru sume mai mici. Mai mult, acesta va permite IMM-urilor sa contabilizeze TVA-ul pe baza lichiditatilor. Facturile pe suport de hartie si cele electronice vor fi tratate in acelasi mod. Normele privind stocarea informatiilor si durata de inregistrare vor fi armonizate. Directiva ar trebui sa stimuleze comertul electronic.

Propunerea include, de asemenea, masuri de sprijinire a autoritatilor fiscale in vederea combaterii fraudei in materie de TVA.

Normele privind deducerea TVA-ului vor fi consolidate pentru a permite un schimb mai rapid de informatii cu privire la furnizarea de bunuri si servicii in interiorul UE.

Intrucat intreprinderile care desfasoara activitati transfrontaliere vor trebui sa isi raporteze tranzactiile in luna in care are loc furnizarea, autorii de fraude de tip carusel nu vor putea abuza de posibilitatea de a include o factura intr-o perioada de raportare ulterioara.

Totodata, in cadrul reuniunii Consiliului ECOFIN au fost aprobate si discutate Concluziile privind Strategia UE 2020 - strategie care vizeaza dezvoltarea unei economii sustinute de crestere inovativa, sustenabila si incluziva in UE, respectiv prin dezvoltarea unei economii europene bazate pe cunoastere si inovare, ecologica si competitiva si care sa sustina o rata inalta de ocupare a fortei de munca.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !