Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Contributiile la pensia privata, majorate cu 0,5% din 19 martie
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Contributiile la pensia privata, majorate cu 0,5% din 19 martie
Angajatii care detin calitatea de participant la sistemul de pensii administrate privat si pentru care se vireaza contributii de asigurari sociale, vor beneficia de contributii la pensia privata, majorate cu 0,5 puncte procentuale, evidentiate in conturile individuale, proprietate personala, din cadrul fiecarui fond de pensii in parte, informeaza un comunicat de presa al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
 
In data de 19 martie, conturile fondurilor de pensii administrate privat au fost alimentate cu contributii reprezentand 2,5% din veniturile brute realizate de participantii la sistemul de pensii private - Pilon II.• Viramentele efectuate catre fondurile de pensii administrate privat in aceasta luna insumeaza 135,28 milioane lei (33,16 milioane euro).

Potrivit CSSPP, aceste viramente corespund veniturilor realizate in luna de referinta ianuarie 2010.

Continuarea reformei prin cresterea contributiilor an de an, conform prevederilor legale in vigoare, astfel incat, in 2016, sa se ajunga la o cota de contributie de 6%, alocata fondurilor de pensii administrate privat este necesara pentru a asigura sustenabilitatea schemelor publice de pensii si pentru a combate fenomenul tot mai accentuat de imbatranire a populatiei, in vederea cresterii calitatii vietii viitorilor pensionari, la un nivel mai apropiat de cel din perioada activa.

"Sistemul de pensii private urmareste, mai intai de toate, asigurarea unui trai decent pentru viitorii pensionari. Mai mult, fondurile de pensii private isi pot asuma un rol suplimentar in societate, sub forma contributiilor aduse la dezvoltarea economiei prin investitii majore, odata cu acumularea unui volum suficient al activelor, in conditiile cresterii volumului contributiilor si a investirii profitabile a acestora.", sustine Mircea Oancea, Presedintele CSSPP.

Contributia la un fond de pensii private nu instituie obligatii financiare suplimentare pentru participanti, intrucat se constituie dintr-o parte a contributiilor de asigurari sociale platite de fiecare participant la sistemul public de pensii.
Persoanele care platesc contributii de asigurari sociale (CAS) pot beneficia atat de pensie publica , cat si de pensie administrata privat, in functie de valoarea CAS-ului platit in decursul anilor, pana la varsta de pensionare. O parte din contributiile virate catre stat din veniturile salariale brute se duce catre sistemul fondurilor de pensii administrate privat. In plus, putem beneficia si de o a treia sursa de pensie: pensia facultativa, in caz ca decidem sa incheiem din timp un act de aderare in sistemul Pilonului III.

In luna februarie 2010, peste 4,97 milioane de persoane participau la fondurile de pensii administrate privat - Pilonul II, activele nete aferente celor 10 fonduri de pensii, administrate de cei 10 administratori autorizati de catre CSSPP in Pilonul II, fiind de peste 2,7 milioane de lei (664 milioane euro).
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !